Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται τέλος στο νυχτερινό ρεύμα και τα πράσινα τιμολόγια – Τι αλλάζει


Ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος και το νυχτερινό τιμολόγιο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το πράσινο τιμολόγιο θα καταργηθεί στο τέλος του έτους και οι καταναλωτές θα κληθούν να επιλέξουν ένα νέο τιμολόγιο ρεύματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης, μίλησε για δύο μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Η πρώτη είναι η εισαγωγή ενός δυναμικού τιμολογίου, το πορτοκαλί, που αρχικά θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις και αργότερα στους καταναλωτές, εφόσον εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά την κατάργηση του νυχτερινού τιμολογίου και την αντικατάστασή του από ένα διζωνικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, λόγω της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το φθηνότερο ρεύμα παρέχεται πλέον τις μεσημεριανές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα τις Κυριακές. Επομένως, το νέο τιμολόγιο θα περιλαμβάνει δύο ζώνες: μία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα και μία για όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι αυτές οι αλλαγές θα προσφέρουν σημαντικά φθηνότερο ρεύμα για τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ