Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες αισθητικές επεμβάσεις - Η μία έχει 92% κίνδυνο επιπλοκών


Οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν εξελιχθεί σε αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κουλτούρας ομορφιάς. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις επιλέγουν θέλοντας να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), το 2022 πραγματοποιήθηκαν περίπου μισό εκατομμύριο (426.323) χειρουργικές και μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις, καταγράφοντας αύξηση 38%.

Ωστόσο, όπως κάθε ιατρική πράξη, οι αισθητικές επεμβάσεις ενέχουν κινδύνους και ορισμένες είναι πολύ πιο επικίνδυνες από άλλες.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη επέμβαση – 92% πιθανότητα επιπλοκών

Μια από τις πιο επικίνδυνες επεμβάσεις είναι η αλλαγή χρώματος των ματιών, η οποία, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η New York Post, παρουσιάζει ποσοστό επιπλοκών που φτάνει το εντυπωσιακό 92%. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει αισθητικά εμφυτεύματα ίριδας, αφαίρεση χρωστικής με λέιζερ και κερατοχρωματισμό.

Παρόλο που εχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media, οι ειδικοί προειδοποιούν για τις σοβαρές συνέπειες, όπως απώλεια όρασης, τύφλωση, γλαύκωμα και φλεγμονές στα μάτια.

Άλλες επικίνδυνες αισθητικές επεμβάσεις

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το lifting μηρών με ποσοστό επιπλοκών 78%. Οι συχνότερες επιπλοκές περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος, λοιμώξεις και αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος.

Το Βrazilian butt lift (BBL – Αυξητική και Ανόρθωση Γλουτών), μια από τις πιο γνωστές αισθητικές επεμβάσεις, βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά με 38% πιθανότητα επιπλοκών. Σε αυτή τη διαδικασία, η μεταφορά λιπώδους ιστού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως λοίμωξη, νευρικές βλάβες και ουλές. Η επίσης πολύ δημοφιλής Ανόρθωση Σώματος μετά από Μαζική Απώλεια Βάρους (Body lift) έχει 42% πιθανότητα επιπλοκών.

Άλλες δημοφιλείς επεμβάσεις, όπως η μείωση στήθους (38% επιπλοκών), τα εμφυτεύματα γλουτών (22%), αλλά και η αυξητική στήθους (14%), παρουσιάζουν επίσης κινδύνους που δεν πρέπει να υποτιμώνται.

Είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν πως οι αισθητικές επεμβάσεις ενέχουν πραγματικούς κινδύνους επιπλοκών και σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρούς. Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποια από αυτές θα πρέπει να συμβουλεύονται εξειδικευμένους γιατρούς και να σταθμίζουν προσεκτικά όλα τα δεδομένα πριν πάρουν την τελική απόφαση.

Οι 10 πιο επικίνδυνες αισθητικές επεμβάσεις
  1.  Εγχείρηση αλλαγής χρώματος ματιών: 92.3% πιθανότητα επιπλοκών
  2.  Lifting μηρών: 78% πιθανότητα επιπλοκών
  3.  Brazilian butt lift (BBL – Αυξητική και Ανόρθωση Γλουτών): 38% πιθανότητα επιπλοκών
  4.  Body lift – Ανόρθωση Σώματος μετά από Μαζική Απώλεια Βάρους: 42% πιθανότητα επιπλοκών
  5.  Ενέσιμα fillers: 65% πιθανότητα επιπλοκών
  6.  Μείωση στήθους: 38% πιθανότητα επιπλοκών
  7.  Εμφυτεύματα γλουτών: 22% πιθανότητα επιπλοκών
  8.  Αυξητική στήθους: 14% πιθανότητα επιπλοκών
  9.  Lifting βραχιόνων (βραχιοπλαστική): 21% πιθανότητα επιπλοκών
  10.  Ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία): 10% πιθανότητα επιπλοκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ