Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων στη Marriott για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων πελατών


Η Marriott International θα πληρώσει ακριβά το γεγονός ότι παραβιάστηκαν τα συστήματα ασφαλείας της και δεδομένα 344 εκατομμυρίων πελατών της από όλο τον κόσμο έφτασαν στα χέρια τρίτων.

Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 52 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γκρουπ 50 Αμερικανών δικηγόρων που εκπροσωπούν πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που έμειναν στα ξενοδοχεία της αλυσίδας και είδαν τα στοιχεία τους να πέφτουν στα χέρια hackers.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, 131.5 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ έμαθαν με τον άσχημο τρόπο πως τα δεδομένα τους κλάπηκαν από επιθέσεις που έγιναν στα συστήματα των ξενοδοχείων.

Η Marriott και η Starwood Hotels & Resorts θα κληθεί να ενσωματώσει νέα συστήματα ασφαλείας για προστασία κατά μελλοντικών επιθέσεων, αλλά και να προσφέρει στους χρήστες ένα link για να διαγράφουν όποτε το επιθυμούν όλα τα στοιχεία τους από τους servers της.


Στα δεδομένα που έφτασαν σε hackers έχουμε στοιχεία διαβατηρίων, πιστωτικών καρτών, αριθμών προγραμμάτων εμπιστοσύνης, ημερομηνίες γεννήσεως και e-mails.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ