Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

2ο “OlympicDayPark”


Το φεστιβάλ θεσμός που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια
ακολουθώντας τα πρότυπα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής
για δράσεις προώθησης του Ολυμπισμού σε όλη την κοινωνία, υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά!

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η συνέντευξη Τύπου για το 2ο “OlympicDayPark”, τον Ολυμπιακό θεσμό για όλη την οικογένεια, που από την 1η χρονιά υλοποίησής του αγκαλιάστηκε με θέρμη από μικρούς και μεγάλους. Το καινοτόμο φεστιβάλ αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων, θα υλοποιηθεί για 2η συνεχή χρονιά από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θέρμης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας,στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ΦΟ.Δ.Σ.Α., την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, τον συντονισμό του οποίου ανέλαβε εκ μέρους των Συνδιοργανωτών Φορέων η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια/CEO του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Γενική Δ/ντρια του “OlympicDayRun” Greece, συμμετείχαν ο κ. Άκης Κοντοπίδης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης, η κα. Χριστίνα Μαργαρίτη, Ειδικής Σύμβουλος Επικοινωνίας του Φο.Δ.Σ.Α. και η κα. Γεωργία Βρύζα, εκ μέρους του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα του θεσμού και την ύψιστη σημασία του στον στόχο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς με Ολυμπιακές / πανανθρώπινες αξίες. Το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο κ. Χρήστος Μήττας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Μακεδονίας, ο κ. Γιάννης Γιαννούλης, Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης και Εκπρόσωπος του BeActive στη Β. Ελλάδα, ο κ. Δημήτρης Δερμουτζίδης, τέως Δήμαρχος Παύλου Μελά και πρώην μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Μουσείου και πλήθος εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Το καινοτόμο πάρκο δραστηριοτήτων που υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (“OlympicDay”) 2024 ως παράλληλη δράση του “Olympic Day Run” Greece, υπόσχεται μια ψυχαγωγική εμπειρία γνωριμίας με τον κόσμο του Ολυμπισμού στοχεύοντας να φέρει τη νέα γενιά κοντά στον ενεργό τρόπο ζωής και στον θετικό τρόπο σκέψης και δράσης για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το 2ο “OlympicDayPark” που ακολουθεί τις οδηγίες της Ολυμπιακής Ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής(ΔΟΕ) για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών μέσω του αθλητισμού, με έμφαση στην παρότρυνση για κίνηση και στον σεβασμό για το περιβάλλον, συστήνεται ακόμη πιο εμπλουτισμένο για τη φετινή χρονιά και περιλαμβάνει αθλοπαιδιές,κινητικές δραστηριότητες, επιδείξεις αθλημάτων, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις για ηλικίες 3-103 ετών!

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση από τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κ. Μακεδονίας, να δοκιμάσουν Ολυμπιακά και άλλα αθλήματα, όπως Ρυθμική Γυμναστική, Στίβο, Τάε Κβο Ντο, Πινγκ Πονγκ, Μπάντμιντον, Τέννις, Πάλη, Kick Boxing, Cheerleading, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, να παίξουν Σκάκι, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια γνωριμίας με την Ολυμπιακή ιστορία και τις Ολυμπιακές αξίες,να παρακολουθήσουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, να απολαύσουν μουσικές του κόσμου, και να γνωρίσουν αθλητές.

Στο 2ο “Olympic Day Park” συμμετέχουν το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Περιβαλλοντικών Ενημερώσεων του Φο.Δ.Σ.Α. Κ. Μακεδονίας, η Εθελοντική Ομάδα Θεάτρου της θεατρολόγου Μαρίας Ανδρεάδου, οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σωματεία του Δήμου Θέρμης: Θερμαϊκός Θέρμης, Ατρόμητος Τριαδίου, Αμφιτρίτη Θέρμης, Mars Βασιλικών, Θερμαίος, Άδωνις Θέρμης και η Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα υλοποιηθεί η παιδική παράσταση ‘’Τα παιδιά φέρνουν την Ειρήνη’’ από την Εθελοντική Ομάδα Θεάτρου της Θεατρολόγου Μαρίας Ανδρεάδου και θα βραβευτούν οι δημότες Θέρμης Δημήτρης Κατσίβελης, αθλητής καλαθοσφαίρισης - για τη διαχρονική και διεθνή του πορεία στον αθλητισμό - και Γρηγόρης Ντισλής - για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες “ΠΑΡΙΣΙ 2024”.

Η παρουσίαση του 2ου “Olympic Day” Park θα γίνει από την κα. Χριστίνα Κανατάκη.

INFO:

2ο “OLYMPICDAY” PARK
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟ.Δ.Σ.Α.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΕΣ: 10:30-14:30

Το “Olympic Day” Park υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (“Olympic Day”)που καθιερώθηκε από την ΔΟΕ με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Η Ολυμπιακή Ημέρα αποτελεί τον παγκόσμιο επετειακό εορτασμό για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ, 1896), με επίσημη εκδήλωση εορτασμού το “OlympicDayRun” και τις παράλληλές δράσεις αυτού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Μια γιορτή για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Μια γιορτή για κάθε ηλικία!

Άσκηση σε φυσικό περιβάλλον, υγεία, ποιότητα ζωής, πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και YouTube και μάθετε πρώτοι τα νέα μας!!!:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ