Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Οι Σουηδοί εκπαιδεύουν κοράκια να μαζεύουν γόπες τσιγάρων


Στη Σουηδία έχουν εφεύρει μια μέθοδο που αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού έργου που ονομάζεται «Corvid Cleaning» από το «The Keep Sweden Tidy Foundation» και στοχεύει στη μείωση του κόστους καθαρισμού των δρόμων στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση κορακιών να μαζεύουν τα πεταμένα αποτσίγαρα και άλλα απορρίμματα από τους δρόμους της παραπάνω πόλης. Τα κοράκια θεωρούνται «εύκολα στην εκπαίδευση» πτηνά. Αφού μαζεύουν τα σκουπίδια θα τα τοποθετούν σε μια μηχανή, η οποία στη συνέχεια θα τους μοιράζει τροφή.

Ο Christian Günther-Hanssen, ιδρυτής της εταιρείας, εκτιμά ότι η χρήση κορακιών θα μπορούσε να σώσει τη Södertälje, η οποία ξοδεύει επί του παρόντος 20 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (£1.601.518) για καθαρισμό δρόμων. «Είναι τα πιο εύκολα πτηνά στην εκπαίδευση και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το ένα να εκπαιδεύει το άλλο», ανέφερε.

Το μηχάνημα στο οποίο θα πετάνε τα κοράκια τα αποτσίγαρα θα έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει τα σκουπίδια από άλλα αντικείμενα, όπως πέτρες και φύλλα και θα ανταμείβουν τα πτηνά με τροφή.

Το 2018, έξι κοράκια εκπαιδεύτηκαν να μαζεύουν και να πετούν απορρίμματα σε έναν κάδο στο θεματικό πάρκο «Puy du Fou» στη Γαλλία. Επίσης, το 2017 η ολλανδική εταιρεία Crowded Cities προσπάθησε να εκπαιδεύσει κοράκια να μαζεύουν τα αποτσίγαρα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πεταμένων απορριμμάτων στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ