Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Έχουν χαρτογραφήσει την παρέα του 23χρονου - Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε


Ο τραγικός θάνατος του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του μετά από οπαδική επίθεση που δέχτηκε και ακόμη τραυματίστηκαν οι δύο φίλοι του.

Για την δολοφονική επίθεση ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ένας 23χρονος  αλβανικής καταγωγής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου  Άρη, δεν δίνει πληροφορίες

Ο δράστης εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες και κρατά μία σκληρή στάση, τη στιγμή όμως που οι αρχές παίρνουν τις απαραίτητες απαντήσεις από το φονικό όπλο στο οποίο εντοπίστηκε αποτύπωμά του, αλλά και από το αίμα που βρέθηκε στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο 23χρονος, αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία, τηρώντας σκληρή στάση και αναμένει την απολογία του την προσεχή Δευτέρα

«Κινήθηκαν με έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Από εκεί και πέρα βλέπουμε διάφορους κινούνται και ο ένας που φέρεται ότι είναι αυτουργός πήγε στο άσπρο αυτοκίνητο ως οδηγός γιατί είναι το αυτοκίνητο του, από εκεί και πέρα οι άλλοι συνέχιζαν να μαχαιρώνουν και ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο να συνεχίσουν τα μαχαιρώματα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

 Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες της  Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών που συμμετείχαν στη αιματηρή επίθεση. Ψάχνουν στοιχεία από βίντεο, κάμερες από την περιοχή αλλά περιμένουν να μιλήσουν και τα κινητά του δράστη και της παρέας του

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση συμμετείχαν 8-10 άτομα, ίσως και περισσότερα και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ηλικίες από 18 έως 30 ετών. Δεν είναι όλοι σεσημασμένοι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία

Ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν 20χρονο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, να έχει διαφύγει στην Αλβανία, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

 “Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

   Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν διέφυγε στην Αλβανία 20χρονος εμπλεκόμενος 

Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος

Διέψευσαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  τις πληροφορίες ότι 20χρονος αλλοδαπός διέφυγε στην Αλβανία ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας» διευκρίνιζαν.

Σύμφωνα με το thestival, διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη, όπως αναφέρει το thestival.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν, όπως αναφέρει το thestival.gr, με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη.

Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ψάχνουν τους συνεργούς

Σε στενό κλοιό βρίσκονται τουλάχιστον έξι άτομα που οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του Άλκη και επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα, το λευκό που οδηγούσε ο φερόμενος δράστης και το μαύρο που οδηγούσε πρόσωπο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

 Οι άλλοι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη εκτιμάται ότι είναι:
– οργανωμένοι οπαδοί
– 18 με 30 ετών
– όχι όλοι σεσημασμένοι

Η αστυνομία έχει χαρτογραφήσει την παρέα του 23χρονου, ωστόσο φαίνεται πως έχει στρέψει την προσοχή της και συλλέγει στοιχεία για 10 άτομα. Πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ