Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Ψητά ρεβίθια με σκόρδο και παρμεζάνα


Πρωτότυπο ορεκτικό ή και συνοδευτικό για το κυρίως σας

Υλικά
  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ιταλικό βότανο
  • 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στεγνώστε καλά τα ρεβίθια. Όσο πιο στεγνά τα ψήσετε, τόσο πιο τραγανά θα είναι!
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μυρωδικά και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 15- 20 λεπτά.
Ανακατέψτε μία φορά και ψήστε για ακόμη 15- 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε να κρυώσουν για 5- 10 λεπτά και απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ