Από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ - Τι θα ισχύσει για τους μαθητές.
Τα ισχύοντα μέτρα για τους εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.
Όπως επισημαίνεται, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.
Από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δυο φορές την εβδομάδα.
Kεραμέως: Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο σχολείων
«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης», διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας πώς θα διεξάγονται, εν μέσω κορωνοϊού, τα μαθήματα κατά τη νέα σχολική χρονιά.
«Δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο σχολείων», τόνισε, ακόμη, η κ.Κεραμέως, την Δευτέρα, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Απαντήσεις για τις βάσεις έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι τα πανεπιστήμια απέκτησαν λόγο στα κριτήρια εισαγωγής.
«Πάμε σε νέο μοντέλο, πλέον δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πέρυσι δεν είχαμε τον εμβολιασμό, φέτος τον έχουμε. Άρα αυτό που πέρυσι θέλαμε να θωρακίσουμε την κοινότητα από το ενδεχόμενο διασποράς από το μαθητή στο σπίτι του, πλέον δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό γιατί ο πατέρας του παιδιού, η μητέρα, ο παππούς, η γιαγιά είτε είναι εμβολιασμένος είτε μπορεί να εμβολιαστεί δωρεάν από το κράτος. Άρα η λογι
κή αλλάζει. Πάμε σε ένα μοντέλο που τα σχολεία μας παραμένουν ανοιχτά και αυξάνουμε πολύ το τεστ. Και εργαστηριακά τεστ για τα παιδιά σε περίπτωση κρούσματος», ανέφερε ειδικότερα.
Επεσήμανε, ακόμη, ότι η συζήτηση με τους ειδικούς για το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα γίνει η επιστροφή στις τάξεις είναι σε εξέλιξη. «Εχουμε μιλήσει για νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας», δήλωσε.
Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, είπε τα εξής: «Δεν κοροϊδεύουμε πλέον τους νέους. Δίνουμε προοπτική στα παιδιά μας. Μας ενδιαφέρει να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν, έχοντας προοπτική. Τα Πανεπιστήμια απέκτησαν λόγο στα κριτήρια εισαγωγής. Δεύτερον, δόθηκε επιτέλους έμφαση στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ. Είχαμε 22.000 παιδιά που θέλησαν να πάνε εκεί, να σπουδάσουν επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ