Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Αρνάκι φρικασέ


Παραδοσιακή συνταγή με μαρούλι

Υλικά
  • 1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 ασπράδια
  • 2 κρόκους
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά το μαρούλι και το αφήνετε να στραγγίσει.
Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα ξύλο κοπής και το αλατοπιπερώνετε καλά.
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.
Βάζετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και δίνετε καλό χρώμα στα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε πάλι τα κομμάτια του αρνιού και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το ζωμό λαχανικών, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το αρνάκι να βράσει για 40-45 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τα μαρούλια και τα προσθέτετε στο αρνί και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 15-20 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο χτυπάτε σε ένα μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους.
Με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε λίγο-λίγο το ζωμό από την κατσαρόλα έτσι ώστε να μην ψηθούν τα αβγά.
Όταν τα αβγά έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με υπόλοιπο φαγητό, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βάζετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, η οποία είναι εκτός φωτιάς, ανακατεύοντας καλά.
Αφήνετε το αρνάκι να πάρει άλλη μια βράση και κατόπιν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ