Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Αγαπημένη πίτσα!

Υλικά

Για τη ζύμη
  • 250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
  • 150 ml νερό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη

Για τη γέμιση
  • 250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
  • Σάλτσα τομάτας σπιτική

Διαδικασία
Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη. Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.
Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ