Φάγατε το μεσημεριανό σας; Τι ήταν αυτό; Μια απλά σαλάτα; Μια κρύα σούπα ή ένα πιάτο ζυμαρικά; Μήπως θα θέλατε να δοκιμάσετε το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου;
Ένα μικρό εστιατόριο, το Don Wagu, που έχει ο σεφ Σάμιουελ Κλοντς στην South William Street, στη Νέα Υόρκη, άνοιξε σήμερα και θα σερβίρει στην οικονομική περιοχή της πόλης τα πιο πολυτελή σάντουιτς βόειου κρέατος στον πλανήτη.
Το εστιατόριο, σχεδιασμένο κυρίως για take – away φαγητό – αν και υπάρχουν έξι θέσεις στο μπαρ – οι εραστές των σάντουιτς μπορούν να τρεις διαφορετικές ποικιλίες του «Sando» - όλα περιέχουν βραβευμένο βόειο κρέας wagyu (από φυλές ιαπωνικών βοοειδών).
Κάθε επιλογή παρουσιάζει το βόειο κρέας wagyu τηγανισμένο σε φρυγανιά και σερβίρεται μισοψημένο σε pain de mie (μαλακό λευκό ψωμί) με την ιαπωνική σάλτσα μπριζόλας tare, φτιαγμένη από κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο μαγειρεμένο σε σάκε, mirin, tamari και μαύρο ξύδι.
Αυτό παρουσιάζεται στους πελάτες με τηγανιτές πατάτες και φύκια.
Η διαφορά μεταξύ καθεμιάς από τις τρεις επιλογές οφείλεται στο χρησιμοποιούμενο βόειο κρέας και, ως εκ τούτου, στην τιμή. Η φθηνότερη είναι η έκδοση των 28 δολαρίων που ονομάζεται « The Washugyu», που χρησιμοποιεί κρέας από ιαπωνικό – αμερικανικό υβρίδιο, το tajima και το Black Angus.
Ακολουθεί το «A5 Miyazaki Wagyu» το οποίο χρησιμοποιεί βοδινό « miyazaki», με τιμή 75 δολάρια.
Αλλά το βαρέων βαρών σάντουιτς, είναι το A5 Ozaki. Φτιαγμένο από βόειο κρέας από αγρόκτημα οικογενειακής διαχείρισης στην επαρχία Miyazaki της Ιαπωνίας, το Ozaki είναι το μόνο βοδινό κρέας που ονομάζεται έτσι από τον αγρότη που το παράγει – τον κύριο Muneharu Ozaki. Φυσικά είναι κορυφαίο, όπως κορυφαία είναι και η τιμή του: 185 δολάρια.
Αλλά λένε πως λιώνει στο στόμα. Και σερβίρεται στο δικό του ξύλινο κουτί.
Ένα μικρό εστιατόριο, το Don Wagu, που έχει ο σεφ Σάμιουελ Κλοντς στην South William Street, στη Νέα Υόρκη, άνοιξε σήμερα και θα σερβίρει στην οικονομική περιοχή της πόλης τα πιο πολυτελή σάντουιτς βόειου κρέατος στον πλανήτη.
Το εστιατόριο, σχεδιασμένο κυρίως για take – away φαγητό – αν και υπάρχουν έξι θέσεις στο μπαρ – οι εραστές των σάντουιτς μπορούν να τρεις διαφορετικές ποικιλίες του «Sando» - όλα περιέχουν βραβευμένο βόειο κρέας wagyu (από φυλές ιαπωνικών βοοειδών).
Κάθε επιλογή παρουσιάζει το βόειο κρέας wagyu τηγανισμένο σε φρυγανιά και σερβίρεται μισοψημένο σε pain de mie (μαλακό λευκό ψωμί) με την ιαπωνική σάλτσα μπριζόλας tare, φτιαγμένη από κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο μαγειρεμένο σε σάκε, mirin, tamari και μαύρο ξύδι.
Αυτό παρουσιάζεται στους πελάτες με τηγανιτές πατάτες και φύκια.
Η διαφορά μεταξύ καθεμιάς από τις τρεις επιλογές οφείλεται στο χρησιμοποιούμενο βόειο κρέας και, ως εκ τούτου, στην τιμή. Η φθηνότερη είναι η έκδοση των 28 δολαρίων που ονομάζεται « The Washugyu», που χρησιμοποιεί κρέας από ιαπωνικό – αμερικανικό υβρίδιο, το tajima και το Black Angus.
Ακολουθεί το «A5 Miyazaki Wagyu» το οποίο χρησιμοποιεί βοδινό « miyazaki», με τιμή 75 δολάρια.
Αλλά το βαρέων βαρών σάντουιτς, είναι το A5 Ozaki. Φτιαγμένο από βόειο κρέας από αγρόκτημα οικογενειακής διαχείρισης στην επαρχία Miyazaki της Ιαπωνίας, το Ozaki είναι το μόνο βοδινό κρέας που ονομάζεται έτσι από τον αγρότη που το παράγει – τον κύριο Muneharu Ozaki. Φυσικά είναι κορυφαίο, όπως κορυφαία είναι και η τιμή του: 185 δολάρια.
Αλλά λένε πως λιώνει στο στόμα. Και σερβίρεται στο δικό του ξύλινο κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ