Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ραβανί Bέροιας!

Θέλεις να φτιάξεις ένα υπέροχο σπιτικό γλυκό; ‘Ένα ραβανί είναι η καλύτερη επιλογή!

Υλικά
  • 2 Κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 Κεσεδάκια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 Κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 Κεσεδάκια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε μισό λεμόνι!

Εκτέλεση
Για το σιρόπι, βάζεις σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά, δηλαδή τη ζάχαρη μαζί με 5 ποτήρια νερό, μισό λεμόνι και το αφήνεις να βράζουν για 10 λεπτά.
Για τη ζύμη, χτυπάς τα υλικά σαν να φτιάχνεις κέι, δηλαδή τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Όταν ομογενοποιηθεί το αφήνεις στο ταψί για τρεις περίπου ώρες και στη συνέχεια το ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ