Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Ένα τέλειο φαγητό!

Υλικά
  • Ένα κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου, κομμένο στα δύο
  • 2 ½ φλιτζάνια ρύζι νυχάκι, πλυμένο σε λεπτή σίτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 κ.σ. κοφτή κόκκους λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο σε ταψί με καπάκι ή γάστρα. Μπήγετε στο κρέας το σκόρδο, το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με ½ λίτρο καυτό νερό. Το ψήνετε για ¾ της ώρας σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
Στη συνέχεια ανοίγετε να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές και 10΄πριν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε το ρύζι  και προσθέτετε 4 περίπου φλιτζάνια καυτό πάντα νερό, απλώνοντας το  στο ταψί, με ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα και  ξανακλείνετε το καπάκι.
Σε 10-12΄ανοίγετε και θα έχετε το τέλειο πιλάφι. Σερβίρετε το φαγητό, με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ