Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Γύρος σπιτικός στη λαδόκολλα

Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα λαδόκολλας
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.


Συνταγή:Δημήτρης Σκαρμούτσος Φωτογραφία: Αναστασία ΑδαμάκηFood Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ