Διαβάστε κάποια μικρά μυστικά για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο στην κουζίνα, ώστε το φαγητό σας να γίνεται ακόμη πιο νόστιμο και απολαυστικό...
- Στο μαγείρεμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος για να μην χάσει τα θρεπτικά του συστατικά.
- Στο φούρνο, αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο. Έτσι προσφέρουμε όμορφο ρόδινο χρώμα και αποφεύγουμε να κολλήσει το φαγητό στο ταψί.
- Στο ψήσιμο βουτημάτων όπως κουλουράκια ή μπισκότα αλλά και στις τυρόπιτες, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια για ένα τραγανό και ρόδινο αποτέλεσμα.
- Στο τηγάνισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ελαιόλαδο μέχρι 5 φορές. Αρκεί κάθε φορά να το αφήσουμε να κρυώσει και ύστερα να το φιλτράρουμε και να το αποθηκεύσουμε σε καλά σφραγισμένο βάζο.
- Στη σχάρα αλείφουμε τα ψάρια, τα μπιφτέκια, τις μπριζόλες κλπ με ελαιόλαδο. Το κρέας θα μαλακώσει και τα ψάρια δεν θα κολλήσουν στο πλέγμα.
- Στα κέικ αντικαθιστούμε την μισή ποσότητα του λίπους (μαργαρίνη ή βούτυρο) με λάδι ελιάς και έτσι έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
- Ωμό το ελαιόλαδο ταιριάζει στη φέτα, το χαλούμι και σε όλα τα λευκά τυριά αλλά και στις ωμές ή βραστές σαλάτες.
lovekooking.gr
- Στο μαγείρεμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος για να μην χάσει τα θρεπτικά του συστατικά.
- Στο φούρνο, αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο. Έτσι προσφέρουμε όμορφο ρόδινο χρώμα και αποφεύγουμε να κολλήσει το φαγητό στο ταψί.
- Στο ψήσιμο βουτημάτων όπως κουλουράκια ή μπισκότα αλλά και στις τυρόπιτες, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια για ένα τραγανό και ρόδινο αποτέλεσμα.
- Στο τηγάνισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ελαιόλαδο μέχρι 5 φορές. Αρκεί κάθε φορά να το αφήσουμε να κρυώσει και ύστερα να το φιλτράρουμε και να το αποθηκεύσουμε σε καλά σφραγισμένο βάζο.
- Στη σχάρα αλείφουμε τα ψάρια, τα μπιφτέκια, τις μπριζόλες κλπ με ελαιόλαδο. Το κρέας θα μαλακώσει και τα ψάρια δεν θα κολλήσουν στο πλέγμα.
- Στα κέικ αντικαθιστούμε την μισή ποσότητα του λίπους (μαργαρίνη ή βούτυρο) με λάδι ελιάς και έτσι έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
- Ωμό το ελαιόλαδο ταιριάζει στη φέτα, το χαλούμι και σε όλα τα λευκά τυριά αλλά και στις ωμές ή βραστές σαλάτες.
lovekooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ