Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Ένα συνοδευτικό που θα το ευχαριστηθούν όλοι, σας προτείνουμε για σήμερα ή να το έχετε γενικά υπόψιν σας να το κάνετε μαζί με άλλους μεζέδες και να το σερβίρετε με μπίρα ή ουζάκι. Μελιτζανοκεφτέδες σπέσιαλ:



Υλικά

  • 6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 ψιλoκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένο παξιμάδι ολικής άλεσης
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη ή 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερό κόλιανδρο
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 αυγό προαιρετικά
  • 1 φλυτζάνι τυρί φέτα


Αν το μείγμα μας είναι πιο αραιό απ’ ότι θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή παραπάνω τριμμένο παξιμάδι.

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Όταν ψηθούν αφαιρούμε τη φλούδα και τα σποράκια.
Λιώνουμε τις μελιτζάνες με πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά, δημιουργώντας μια αρκετά σταθερή πάστα.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια αλευρώνουμε με αλεύρι ολικής άλεσης ή με αλεσμένη βρώμη και σουσάμι, τηγανίζουμε σε δυνατό λάδι μέχρι να ροδίσουν ή ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί φροντίζοντας να τα γυρίσουμε κι από τις 2 πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ