Νηστεύετε; Μάλλον. Κάντε μια ωραία σαλάτα, λοιπόν, για σήμερα, με διαφορετιά, απ' ότι συνήθως, υλικά. Βάση θα έχει τις πιπεριές Φλωρίνης.
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.
Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά. Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
- 6 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.
Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά. Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ