Κουρασμένοι, κουρασμένες από όλη την εβδομάδα, δεν είναι μέρα για κανένα δύσκολο φαγητό. Αυγουλάκια θα φάμε σήμερα. Αλλά με συνταγή από την Κίμωλο. Η συνταγή ονομάζεται "αυγουλάκια μπουλέρια". Πάμε να τη μαγειρέψουμε:
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)- 4 αβγά
- 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3-4 εκ.
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 5-6 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε φέτες
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
2 Ρίχνετε την ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και βράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
3 Χαμηλώνετε τη φωτιά όταν το φαγητό πιει το νερό του.
4 Ανοίγετε με ένα κουτάλι χώρο ανάμεσα στις πατάτες και ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά, με προσοχή να μη σπάσουν οι κρόκοι.
5 Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα αβγά να ψηθούν μέσα στη σάλτσα για 5΄- 6΄ περίπου.
6 Σερβίρετε τα μπουλέρια με σπάτουλα και φροντίζετε κάθε πιάτο να έχει ένα αβγό στη μέση και γύρω-γύρω πατάτες και κρεμμύδια.
2 Ρίχνετε την ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και βράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
3 Χαμηλώνετε τη φωτιά όταν το φαγητό πιει το νερό του.
4 Ανοίγετε με ένα κουτάλι χώρο ανάμεσα στις πατάτες και ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά, με προσοχή να μη σπάσουν οι κρόκοι.
5 Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα αβγά να ψηθούν μέσα στη σάλτσα για 5΄- 6΄ περίπου.
6 Σερβίρετε τα μπουλέρια με σπάτουλα και φροντίζετε κάθε πιάτο να έχει ένα αβγό στη μέση και γύρω-γύρω πατάτες και κρεμμύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ