Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

Πεινάτε και βιάζεστε; Σας έχουμε σπέσιαλ ομελέτα με λαχανικά και μπέικον που είναι πολύ νόστιμη, χορταστική και μαγειρεύεται στο πατ-κιουτ:

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 4 αβγά ολόκληρα και 4 ασπράδια αβγών
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 5 φέτες μπέικον 
  • 1 ντομάτα, σε λεπτές φέτες 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ολόκληρα αβγά, τα ασπράδια και τον δυόσμο. Χτυπάμε με ένα πιρούνι ίσα να σπάσουν οι κρόκοι, αλλά χωρίς να ενσωματωθούν με τα ασπράδια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα αβγά από πάνω και περιμένουμε 1-2 λεπτά, έως ότου το μείγμα στερεοποιηθεί. Κλείνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και τουμπάρουμε την ομελέτα πάνω στο πιάτο. Καθαρίζουμε προσεκτικά με λίγο χαρτί το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και από πάνω καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στο τηγάνι με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω και την αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ