Πεντανόστιμο τρυφερό κοτοπουλάκι με κεφαλοτύρι και πιπεριές στη λαδόκολλα σας προτείνουμε για σήμερα. Έχει μια μικρή δυσκολία στο μαγείρεμα αλλά θα το ευχαριστηθούν όλοι:
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου στο 1½ κιλό, τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 200 γραμμ. κεφαλοτύρι γλυκό, κομμένο σε καρέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. κρασί λευκό ξηρό
- 1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 μεγάλες λαδόκολλες σπάγκο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη (ή ταψί) τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια μεγάλη λεκάνη (ή ταψί) τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε τη λεκάνη.
Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να μαριναριστούν καλά.
Όταν βγάλουμε τη λεκανίτσα από το ψυγείο απλώνουμε τις λαδόκολλες στο πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά.
Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα. Δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄.
Κρατάμε το πουγκί πάνω από πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του.
Αδειάζουμε το πουγκί.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ