Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Κεφτεδάκια με πουρέ


Ιδιαίτερα κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα και γεμάτη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

Για τα κεφτεδάκια
  • 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • λίγο άνηθο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
  • Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαλακώσει το κρεμμύδι, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο.
  • Αφήστε το τηγάνι στην άκρη χωρίς να το πλύνετε.
  • Προσθέτετε το κιμά, τη φρυγανιά, το γάλα σταδιακά, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
  • Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα.

Για τη σάλτσα
  • Βάζετε το τηγάνι που σοτάρατε το κρεμμύδι στη φωτιά, προσθέτετε 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος και βράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, ώσπου να πήξει.
  • Προσθέτετε και τα κεφτεδάκια ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε μεγάλη σουπιέρα.
  • Γαρνίρετε τα κεφτεδάκια προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε με πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ