Ιδιαίτερα κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα και γεμάτη γεύση
Υλικά για 4 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
- 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 αβγό χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
- λίγο άνηθο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
- Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαλακώσει το κρεμμύδι, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο.
- Αφήστε το τηγάνι στην άκρη χωρίς να το πλύνετε.
- Προσθέτετε το κιμά, τη φρυγανιά, το γάλα σταδιακά, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
- Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα.
Για τη σάλτσα
- Βάζετε το τηγάνι που σοτάρατε το κρεμμύδι στη φωτιά, προσθέτετε 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος και βράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, ώσπου να πήξει.
- Προσθέτετε και τα κεφτεδάκια ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε μεγάλη σουπιέρα.
- Γαρνίρετε τα κεφτεδάκια προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε με πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ