Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Στάρμερ κατά Σούνακ: Ο Ρίσι έχει τρελαθεί, έχει προκαλέσει διπλωματική κατάρρευση με την Ελλάδα


Δριμεία είναι η επίθεση του επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, στον Βρετανό πρωθυπουργό για την πολιτικά απρεπή απόφαση του τελευταίου να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Ρίσι έχει τρελαθεί με την Ελλάδα. Έχει προκαλέσει πλήρη διπλωματική κατάρρευση.», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν στο βρετανικό Κοινοβούλιο την ώρα που ο επικεφαλής των Εργατικών πήρε τον λόγο κατακεραυνώνοντας τον Συντηρητικό πρωθυπουργό της χώρας.

Mε αφορμή τη διπλωματική κόντρα Σούνακ-Μητσοτάκη όταν στο παρά πέντε η κυβέρνηση του Λονδίνου ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα, η πολιτική συντάκτρια του «Sky News», Μπεθ Ρίγκμπι, ανέδειξε στα social media τις επιθετικές δηλώσεις του Κιρ Στάρμερ σε βάρος του επικεφαλής των Συντηρητικών.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έξαλλη», τόνισε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης στη βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Στάρμερ εξήρε επίσης την πολύ καλή δουλειά της χώρας μας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης προσθέτοντας επίσης ότι θα μπορούσε η πατρίδα του να επωφεληθεί από το ελληνικό μοντέλο (το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί), σχολιάζει η πολιτική συντάκτρια του Sky News.

Σούνακ: Σκοπός της συνάντησης ήταν να επαναληφθούν ζητήματα του παρελθόντος

Ο Σουνάκ, απαντώντας, δήλωσε: «φυσικά, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας».

«Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να αναλυθούν και να επαναληφθούν ζητήματα του παρελθόντος, ήταν ακατάλληλο».

«Επιπλέον όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια παραβιάστηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις τηρούν» συμπλήρωσε.

Ο ηγέτης των Εργατικών συνέχισε λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει «κανένα σχέδιο» για τις διελεύσεις σκαφών και η μετανάστευση βρίσκεται σε «υψηλό ρεκόρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ