Παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής κουζίνας
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μοσχαρίσια σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
- 1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
- 2 αβγά χτυπημένα σε ομελέτα
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες στη μέση και έπειτα στο σχήμα που επιθυμείτε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Πασπαλίζετε στη συνέχεια με αλάτι.
Ετοιμάζετε τα σνίτσελ. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα πλάστη για να λεπτύνουν και να απλώσουν.
Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά.
Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.
Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό.
Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Σερβίρετε αμέσως με τις πατάτες προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού και μαρούλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ