Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Τα λάθη που κάνετε κατά την ενυδάτωση του προσώπου σας


Οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, ανεξάρτητα από το πόσο απλή ή περίπλοκη είναι, ολοκληρώνεται με ένα στρώμα της αγαπημένης σας ενυδατικής κρέμας.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια αυτής της ρουτίνας υπάρχουν κάποια λάθη που κάνετε και δεν γνωρίζετε ότι είναι επιβλαβή για το δέρμα σας. Δείτε ποια είναι αυτά έτσι ώστε να αρχίσετε να τα αποφεύγετε όσο το δυνατόν συντομότερα.


Δεν ακολουθείτε τη σωστή σειρά

Το layering στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας αποτελεί το κλειδί. Καθαριστικό, τόνερ, ορός, λοσιόν, κρέμα. Ο γενικός κανόνας λέει ότι η περιποίηση της επιδερμίδας πρέπει να εφαρμόζεται από το πιο λεπτό στο πιο παχύ προϊόν, ενώ είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να αφήσετε το κάθε προϊόν να δράσει για κάποια ώρα πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.


Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα

Είναι σημαντικό να αποκτήσετε το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο του δέρματός σας. Είτε πρόκειται για λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο, φυσιολογικό ή μεικτό δέρμα, υπάρχουν πολλές φόρμουλες στην αγορά που καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Συζητήστε με έναν επαγγελματία, ζητήστε δείγματα από καταστήματα, κάντε την έρευνά σας και στη συνέχεια αγοράστε το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο του δέρματός σας.


Δεν καθαρίζετε το δέρμα σας

Μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά οι περισσότερες δεν καθαρίζετε σωστά το δέρμα μας. Το αποτέλεσμα; Εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα πάνω από τα υπολείμματα μακιγιάζ και το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να σφραγίζετε τους ρύπους στο δέρμα σας. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι έχετε αφαιρέσει όλο το μακιγιάζ, καθαρίστε το δέρμα σας τρίβοντας απαλά με το καθαριστικό για περίπου ένα λεπτό και μετά εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα σε ελαφρώς υγρό δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ