Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην φετινή διοργάνωση του Open House Thessaloniki


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. στην φετινή διοργάνωση του Open House Thessaloniki, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Η ξενάγηση στο σταθμό «Αγίας Σοφίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς η προσέλευση των επισκεπτών ξεπέρασε τον αριθμό των τεσσάρων χιλιάδων ατόμων.

Συγκεκριμένα, 4.319 επισκέπτες κάθε ηλικίας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προσήλθαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού «Αγίας Σοφίας» και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του, ώστε να αποκτήσουν μια εικόνα της μορφής του «Μετρό Θεσσαλονίκης». Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο υπερσύγχρονους συρμούς που ήταν σταθμευμένοι στις αποβάθρες του σταθμού, καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου.

«Και φέτος, το Open House με τους εθελοντές του και τη συνδρομή των στελεχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ξενάγησε περισσότερους από 4.300 πολίτες κάθε ηλικίας στο σταθμό «Αγίας Σοφίας» στη Θεσσαλονίκη. Στην Αρχιτεκτονική αυτή γιορτή του Νοέμβρη δόθηκε η ευκαιρία σε όλες και όλους να δουν από κοντά το εσωτερικό του σταθμού, τα υλικά του, την εφαρμογή τους, τα σύγχρονα τρένα καθώς και να μάθει λεπτομέρειες για τη λειτουργία των συστημάτων αυτών. Η Θεσσαλονίκη σύντομα θα υποδεχθεί ένα νέο μέσο σταθερής τροχιάς που θα αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων». τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. κ. Νικόλαος Κουρέτας.

Ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα στα μνημεία της Αχειροποιήτου και του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας και ο σχεδιασμός του συνδυάζει με ιδιαίτερο τρόπο το μεταφορικό έργο με την ανάδειξη των πολύ σημαντικών ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ