Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Φυσικές καταστροφές και φωτορεπορτάζ. Συζήτηση με αφορμή τη δουλειά του Νικόλα Γιακουμίδη


Στο πλαίσιο της Thessaloniki PhotoBiennale 2023
ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατηγού Καλλάρη 5, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 / 18:00 – 20:00

Συζήτηση με θέμα «Φυσικές καταστροφές και φωτορεπορτάζ» διοργανώνουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης του ΜOMus αύριο, Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023, 18:00-20:00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622 Θεσσαλονίκη).

Με αφετηρία το έργο του πρόωρα χαμένου φωτορεπόρτερ Νικόλα Γιακουμίδη, συνάδελφοί του και δημοσιογράφοι συζητούν για τις προκλήσεις, τους κινδύνους, τα μέσα και την αντίληψη με την οποία καλύπτουν φυσικές καταστροφές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Νίκος Γιακουμίδης (1963-2022): μια μικρή αναδρομή στο έργο του» που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Thessaloniki PhotoBiennale 2023 του MOMus.

Στη συζήτηση συμμετέχουν:

Οι φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Αβραμίδης, Γιώργος Γιακουμίδης, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Αχιλλέας Χήρας, που θα σχολιάσουν φωτογραφίες του Νικόλα Γιακουμίδη και με δείγματα της δικής τους δουλειάς θα περιγράψουν την εξέλιξη στην κάλυψη φυσικών καταστροφών και τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φωτορεπόρτερ.

Οι δημοσιογράφοι Έλενα Αποστολίδου και Κώστας Καντούρης, που θα περιγράψουν την προσέγγιση του ρεπόρτερ στην κάλυψη φυσικών καταστροφών και τη συνεργασία με φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες.

Ο επιμελητής του ΜOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου που θα μιλήσει για τη σχέση φυσικού περιβάλλοντος και φωτογραφίας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Ρέτζιος, γενικός γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.Συνεργαζόμενοι φορείς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ