Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Τα ιστορικά καφενεία των Παρισίων και οι θαμώνες τους - Νέα σειρά στη Βουλή Τηλεόραση


Μια νέα σειρά με θέμα τα ιστορικά καφενεία των Παρισίων και τους θαμώνες τους ξεκινά από αυτή την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στις 20:00 στη Βουλή Τηλεόραση. Η σειρά αποτελείται από 50 δεκαπεντάλεπτα επεισόδια σε σκηνοθεσία του Κώστα Αριστόπουλου και παρουσίαση της ηθοποιού Μαρίας Κουμπάνη.

Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πό­λης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνά­ντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσόφους, πολιτικούς και απλούς πολίτες. Δεν είναι τυ­χαίος ο όρος "Art de s'attabler” που σημαίνει η τέχνη του να κάθεσαι και να απολαμβάνεις τη ζωή φιλοσοφώντας.

Το κάθε επεισόδιο είναι μια αναφορά σε ένα ιστορικό καφέ και τη βιογραφία μιας εξέχουσας προσωπικότητας, που άφησε το στίγμα της στο μεγάλο καμβά του ευρωπαϊκού πνεύματος, στον τόπο και στο χρόνο. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από τη μικρή μας οθόνη ιστορικά καφέ, όπως το Café Procope, το Les Deux Magots, το Café de Flore, αλλά και τους διάσημους θαμώνες τους, από την Μαρία Αντουανέτα και τον Ζαν-Ζακ Ρουσσώ μέχρι τον Σά­μουελ Μπέκετ και τον Λουί Αραγκόν.

Τα ιστορικά καφενεία των Παρισίων και οι θαμώνες τους

Από αυτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 20.00 στη Βουλή Τηλεόραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ