Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

5+1 τρόποι να καθαρίσετε την κουζίνα σας εύκολα και οικονομικά


Η κουζίνα είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού, και ένας χώρος που ποτέ δεν θέλουμε να είναι σε κακή κατάσταση, πράγμα πανεύκολο να συμβεί δεδομένου του πόσο και πώς τη χρησιμοποιούμε.

Δείτε παρακάτω εύκολους, γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να διατηρείτε την κουζίνα σας αστραφτερή και πεντακάθαρη:


1. Πώς να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων

Τοποθετήστε μες στο φούρνο μια κούπα του καφέ με νερό και μια φλούδα λεμόνι. Βράστε το νερό για 1 λεπτό και έπειτα αφήστε για 10 λεπτά την πόρτα του φούρνου κλειστή, ώστε ο ατμός να μαλακώσει τους λεκέδες από τροφές, κάνοντάς τους πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν.


2. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα δύσκολα σημεία με οδοντόβουρτσα

Λεκέδες που επιμένουν σε σημεία όπως η βάση της βρύσης του νεροχύτη φεύγουν πολύ πιο εύκολα αφού τους τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα, ειδικά με μια ηλεκτρική.


3. Απομακρύνετε λεκέδες από το πάτωμα με μια…μπάλα του τένις

Τρίβοντας λεκέδες, όπως τα αποτυπώματα από παπούτσια, με μια μπάλα του τένις, καταφέρνετε να τους ξεφορτωθείτε πολύ πιο εύκολα από ότι αν σφουγγαρίζατε το ίδιο σημείο ένα εκατομμύριο φορές.


4. Αφαιρέστε λεκέδες από μαρκαδόρους με φυτικό λάδι

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας πέσανε…σε λάθος χέρια, χρησιμοποιήστε λίγο φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο) για να τρίψετε τον λεκέ. Απομακρύνετε με ένα νωπό πανί και…περασμένα ξεχασμένα!


5. Καθαρίστε τον νεροχύτη σας με παγάκια και λεμόνι

Χρησιμοποιώντας παγάκια και φλούδες λεμονιού, απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές που μπορεί να πλήττουν τον νεροχύτη σας έπειτα από την συγκέντρωση μπαγιάτικου φαγητού στο σιφόνι του.

Αρχικά, απλώστε φλούδες από λεμόνι (ή πορτοκάλι) στον πάτο του νιπτήρα και αφήστε το νερό να τρέξει για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Κλείστε τη βρύση και αφήστε τις φλούδες για περίπου 15 λεπτά, προτού ανοίξετε ξανά τη βρύση και τοποθετήσετε μερικά παγάκια στον νιπτήρα.

Αφήστε το νερό να τρέξει μέχρι ο νεροχύτης να γεμίσει περίπου ως την μέση, και έπειτα ανοίξτε το σιφόνι και καθαρίστε τον νεροχύτη, λέγοντας αντίο στις μυρωδιές πανεύκολα και οικονομικά.


6. Αφαιρέστε τις οσμές απ’ το ψυγείο σας με…κάρβουνο και εφημερίδα

Μια διακοπή ρεύματος αρκεί για να χαλάσουν τα τρόφιμα, γεμίζοντας το ψυγείο μας με δυσάρεστες οσμές. Ένας ιδιαίτερος τρόπος να τις ξεφορτωθείτε είναι να γεμίσετε όλες τις θήκες της πόρτας και τις φρουτιέρες του ψυγείου σας με κοινά κάρβουνα ψησταριάς, και να απλώσετε εφημερίδες στα ράφια του ψυγείου. Επαναλάβετε αλλάζοντας τα κάρβουνα ανά εβδομάδα, αν δείτε ότι οι μυρωδιές επιμένουν πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ