Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Κ.Γκιουλέκας: "Όποιος επιβουλευθεί την εθνική κυριαρχία μας η απάντηση που θα πάρει θα είναι τόσο ισχυρή που θα το μετανιώσει!"

«Η Ελλάδα ούτε κάμπτεται ούτε φοβάται από τις απειλές του κ.Ερντογάν! Η χώρα μας παραμένει ένας παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας, εμμένει στο Διεθνές Δίκαιο, τιμά τις συμμαχίες της, αλλά είναι και η ίδια σε θέση να κάνει σεβαστές τις απόψεις της!
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε όλη την διεθνή κοινότητα, αλλά και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου», τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ.

«Προφανώς, ο Τούρκος Πρόεδρος εκνευρίστηκε με την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα, αλλά και γιατί με την απόφαση στο Βερολίνο για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Λιβύη πλήττεται κυρίως η Τουρκία. Σίγουρα, πάντως, δεν θα ζητήσει η ελληνική πλευρά συγγνώμη επειδή η Τουρκία επιδεικνύει  παραβατικότητα!», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνέχισε:

«Εάν η Τουρκία τραβήξει το σχοινί, η Ελλάδα πρέπει να δείξει αντίσταση με έναν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα. Και η αντίσταση της Ελλάδας είναι οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις της. Το έχει ξεκαθαρίσει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στον Αμερικανό Πρόεδρο. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας!
Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όποιος επιβουλευθεί την εθνική κυριαρχία μας η απάντηση που θα πάρει θα είναι τόσο ισχυρή που θα το μετανιώσει. Αυτή είναι η εθνική γραμμή, αυτός είναι ο κοινός τόπος για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως έχει επιβεβαιωθεί και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία έχω την ευθύνη να προεδρεύω».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της προσφυγής στην Χάγη ο Κ.Γκιουλέκας σχολίασε:

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία. Την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η Τουρκία, κατά την γνωστή μέθοδο του ανατολίτικου παζαριού, βάζει πολλά περισσότερα ζητήματα στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και μετά να συζητήσουμε για την Χάγη. Σίγουρα δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο να πάμε στην Χάγη υπό καθεστώς προκλήσεων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ