Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Οι Robothood στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ», η οποία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO League Greece με θέμα "City Shaper", ξεκίνησε το πρωινό της Τετάρτης, 29 Ιανουαρίου, με έναν άκρως ενδιαφέροντα τρόπο, περνώντας την πόρτα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Εκεί, τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δήμητρα Ακριτίδου και ο Σύμβουλος του Δήμου για θέματα Αναπηρίας, κ. Γιάννης Καστούρας. Η ομάδα παρουσίασε το project της και, με άκρατο ενθουσιασμό, μοιράστηκε τις ιδέες της για τον σχεδιασμό ενός πάρκου προσβάσιμου σε άτομα με αναπηρία. Όλα τα μέλη της ομάδας άκουσαν με σεβασμό τις συμβουλές της κυρίας Ακριτίδου και προβληματίστηκαν από όλα όσα τους μετέφερε  ο κύριος Καστούρας, σχετικά με την καθημερινότητά του, την εργασία του και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.
Σε μια κοινωνία, που οι μαθητές προβληματίζονται «Μαζί και από Κοινού» με φορείς που ενδιαφέρονται και, παράλληλα, μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, σίγουρα το μέλλον φαίνεται, αλλά και είναι, αισιόδοξο.
Καλή επιτυχία στους Robothood, τους ευχόμαστε να μην αλλάξουν μόνο την πόλη αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τη διαφορετικότητα του πλησίον τους.

Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ