Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Οι Κινέζοι προσφέρουν εικόνες από την αθέατη πλευρά της Σελήνης

Όπως θυμόμαστε, τον Ιανουάριο του 2019 η Κίνα έγραψε Ιστορία στέλνοντας το Chang’e-4 στην αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Και τώρα, έναν χρόνο μετά, η Εθνική Κινεζική Διαστημική Διοίκηση (CNSΑ) δημοσιεύει για πρώτη φορά ένα μεγάλο σώμα εικόνων τόσο από το lander Chang’e-4 όσο και το συνοδευτικό rover Yutu-2.



Το διαστημικό όχημα προσγειώθηκε στον κρατήρα Von Kármán, στο νότιο ημισφαίριο της Σελήνης, έναν τεραστίων διαστάσεων κρατήρα διαμέτρου 2.500 χιλιομέτρων.



Το όχημα Yutu-2 έχει καλύψει μέχρι στιγμής πάνω από 345 μέτρα, απαθανατίζοντας καταπληκτικές εικόνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Space, οι εικόνες είναι όλες από τον κρατήρα, αλλά και από τα δύο διαστημικά εργαλεία.



Παρά το γεγονός ότι οι εικόνες έγιναν διαθέσιμες από την ίδια τη CNSΑ, ο φωτογράφος του Jet Propulsion Lab της NASA, Doug Ellison, επεξεργάστηκε αρκετές και τις μοιράστηκε στο Twitter, φτιάχνοντας τελικά και ένα βίντεο από την κάθοδο του οχήματος στη σεληνιακή επιφάνεια.



Η επικοινωνία των δύο διαστημικών εργαλείων με τη Γη γίνεται μέσω του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Queqiao, επιτρέποντας έτσι στα σήματα από την αθέατη πλευρά να φτάσουν στον πλανήτη μας.



Η τρίτη φάση του κινεζικού σεληνιακού προγράμματος θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, όταν το Chang’e-5 θα μαζέψει 2 κιλά χώμα και πέτρες από το Φεγγάρι και θα τα φέρει πίσω στη Γη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ