Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Χορτοφαγικά μενού και καθόλου πλαστικά μπουκάλια στα φετινά Όσκαρ

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσών Σφαιρών, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έχει φροντίσει τα φετινά Όσκαρ να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, όσον αφορά στο μενού τους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, όπου τονίζουν ότι οφείλουν να στηρίξουν τον πλανήτη, αναφέρεται ότι το μενού των φετινών εκδηλώσεων για τα βραβεία Όσκαρ θα είναι κυρίως χορτοφαγικό. Παράλληλα, δεν θα υπάρχουν καθόλου πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών.Όσον αφορά στο μενού, θα ακολουθήσουν μια απολύτως vegan προσέγγιση στο μενού και στα finger foods που θα σερβίρονται κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Από την άλλη, στο μενού που παρατίθεται παραδοσιακά στο Governors Ball, μετά την τελετή απονομής το μενού θα είναι κατά 70% vegan και κατά 30% vegetarian ή με ψάρι και κρέας.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την περυσινή, 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, ο σεφ Wolfgang Puck που τα τελευταία 25 χρόνια επιμελείται το μενού που σερβίρεται στους αστέρες του Hollywood στο Governors Ball, είχε φροντίσει να εντάξει σε αυτό κάποιες χορτοφαγικές επιλογές. Φέτος όμως, με τη vegan διατροφή να είναι τόσο δημοφιλής και την ανησυχία για τη διάσωση του πλανήτη να μεγαλώνει, ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι και αυτό το επίσημο γκαλά θα εναρμονιζόταν με τις διεθνείς τάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ