Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Διοικητής ΑΧΕΠΑ: Αρνητικό το δείγμα για τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 60χρονος άντρας εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου και λόγω του ταξιδιωτικού του ιστορικού (ταξίδεψε στην πόλη Ουχάν της Κίνας) τέθηκε σε θάλαμο απομόνωσης.

Μετά από ανάλυση στο Ινστιτούτο Παστέρ, το δείγμα που ελήφθη από τον 60χρονο άντρα αποδείχθηκε αρνητικό για κοροναϊό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του, Παναγιώτης Παντελιάδης.

«Ο συναγερμός έληξε», σημείωσε ο κ.Παντελιάδης. Ο 60χρονος άντρας είχε επισκεφτεί πρόσφατα την περιοχή Ουχάν την Κίνας και προσήλθε στο νοσοκομείο με την υποψία ότι πάσχει από κοροναϊό. Τέθηκε σε θάλαμο απομόνωσης και ελήφθη δείγμα για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν επρόκειτο πράγματι για κρούσμα κοροναϊού ή όχι.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ένα από 21 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Το υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εξαντλούν κάθε πιθανότητα, λαμβάνοντας μέτρα όπως έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ