Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Έρευνα: Τα ζώα συντροφιάς είναι πλέον μέλη της οικογένειας!

Η ierax analytix μαζί με την Pets Today Trade Exhibition & Magazine, διενήργησαν μια ξεχωριστή έρευνα αγοράς σε περισσότερους από 3.000 κηδεμόνες ζώων συντροφιάς, με στόχο να μελετήσουν τη συμπεριφορά και τις απόψεις τους γύρω από τα κατοικίδια.

Σε μια αγορά που παγκοσμίως αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 δις μέχρι το 2025, οι δυνατότητες για ανάπτυξη υπάρχουν στη χώρα μας.

Το βασικό συμπέρασμα είναι πως τα κατοικίδια είναι πια μέλη της οικογένειας, με τους κηδεμόνες τους να ενδιαφέρονται για έξτρα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή, να δίνουν αρκετά χρήματα για τη διατροφή τους και να εμπιστεύονται τους κτηνιάτρους για το τι είναι καλύτερο για τα ίδια.

Αναλυτικά, όσον αφορά το είδος τροφής που δίνουν στα κατοικίδια, 85% προτιμάει την ξηρά τροφή, 12% υγρή και 3% BARF (ωμή), ενώ 39 ευρώ μέσο όρο δίνουν το μήνα μόνο για τις τροφές των κατοικίδιων τους οι ερωτώμενοι.

Η πλειοψηφία αγοράζει τροφές από pet shops (63%), σούπερ μάρκετ (42%), κτηνίατρο (18%) και διαδικτυακά 9%. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός πόλεων τα σούπερ μάρκετ είναι πρώτα σε επιλογή.

Βιταμίνες (56%), συστατικά για γερά δόντια και νύχια (30%), συστατικά για το έντερο (26%), συστατικά για διαχείριση βάρους (21%) και συστατικά για λαμπερό τρίχωμα (21%) είναι τα βασικότερα συστατικά που οι κηδεμόνες θέλουν στις τροφές για τα ζωάκια τους.

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο γίνεται μια φορά το τρίμηνο (32%), μια φορά το εξάμηνο (28%), ετήσια (25%) και μόνο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα (14%), γεγονός που δείχνει μια εμπιστοσύνη και στήριξη στον κτηνίατρο.

Τέλος, το 98% των κατόχων ζώων συντροφιάς θα ήθελαν τα παιδιά τους με τη σειρά τους στο μέλλον να έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο στο δικό τους σπίτι.


Credits
Το ερωτηματολόγιο, τη συλλογή, την ανάλυση και την παρουσίαση δεδομένων ανέλαβε η ierax analytix σε συνεργασία με την Pets Today Trade Exhibition & Magazine! Τα 3.117 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 13 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2019, από άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο στο σπίτι τους.


Δείτε την έρευνα στο ierax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ