Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Κ. Γκιουλέκας: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με μία περήφανη στάση, έθεσε ξεκάθαρα στον Αμερικανό Πρόεδρο και την παγκόσμια κοινή γνώμη τις ελληνικές θέσεις!»

«Το μείζον το οποίο μένει από την χθεσινή συνάντηση είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με μία περήφανη στάση, έθεσε ξεκάθαρα στον Αμερικανό Πρόεδρο την δική μας κόκκινη γραμμή. Ξεκαθάρισε ότι όποιος τολμήσει να θίξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας θα βρει απέναντί του μια ισχυρή Ελλάδα που θα απαντήσει!», υπογράμμισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1.

«Κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν αναφέρεται κανείς σε αυτή καθαυτή την συζήτηση, η οποία ακολούθησε των δηλώσεων! Μιλούν για φιάσκο, για αποτυχία όταν ακόμη δεν γνωρίζουν τι ειπώθηκε στην συζήτηση που επακολούθησε...
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συζήτηση είπε ότι έθεσε συγκεκριμένα θέματα στον Πρόεδρο Τραμπ: τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, τις θέσεις της Ελλάδας, τον αγωγό East Med, ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, θέματα αμυντικής συνεργασίας. Και θα συζητήσει για όλα αυτά τα θέματα την Παρασκευή με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Περίμενε, δηλαδή, κανείς ότι όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλά για πρώτη φορά στα ΜΜΕ μετά την κρίση με το Ιράν και το θέμα της παραπομπής του δεν θα τίθεντο τέτοια ερωτήματα; Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρενέβη και έθεσε ξεκάθαρα την ελληνική θέση, όχι μόνο στον Τραμπ, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όπως έκανε νωρίτερα και στο Atlantic Council», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας και ερωτηθείς για την κριτική που ασκήθηκε μετά την συνάντηση σχολίασε:

«Όταν τα εθνικά θέματα είναι πάνω στο τραπέζι το σημαντικό δεν είναι να κάνουμε κριτική στην αντιπολίτευση ή η αντιπολίτευση σε εμάς. Να υπενθυμίσουμε σε κάποιους ότι χθες στην συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο δεν ήταν ο Πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ήταν η Ελλάδα!
Λυπάμαι γιατί και σε αυτό το ζήτημα κάποιοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων...».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ