Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Κόμπι Μπράιαντ: «Έφυγε» μαζί με την κόρη του - Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου με την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα Μαρία Μπράιαντ, και άλλα επτά άτομα.

Την είδηση θανάτου του σπουδαίου μπασκετμπολίστα επιβεβαίωσε το CNNi, επικαλούμενο δύο διαφορετικές πηγές.

Το ελικόπτερο του 41χρονου θρύλου έπεσε στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, κοντά στο Λος Άντζελες.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από συντριβή του ελικοπτέρου. Πρόκειται συνολικά για εννέα θύματα, οκτώ επιβάτες και τον πιλότο. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα σχόλιο αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα και πριν κάνει ο ιατροδικαστής τη δουλειά του», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο σερίφης του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα.

Σύμφωνα με το TMZ Sports το ελικόπτερο μετέφερε τον Μπράιαντ και την κόρη του στις εγκαταστάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση.

Σημειώνεται πως η Mamba Sports Academy ήταν το δημιούργημα του Κόμπι την οποία εγκαινίασε το 2016.

Ο Κόμπι Μπράιαντ θεωρείται ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες στην ιστορία του NBA, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη.

Στην 20χρονη καριέρα του στο NBA, φόρεσε μόνο τη φανέλα των Λέικερς, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα.


 Τα πρώτα σενάρια για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Οι Αρχές αρχίζουν ήδη να διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος. Όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, η ομίχλη ήταν πυκνή την Κυριακή το πρωί, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η απογείωση ελικοπτέρων έως αργά το απόγευμα.

"Η εικόνα του καιρού δεν πληρούσε τα απαιτούμενα στάνταρ για να πετάξουν" τόνισε ο εκπρόσωπος του τμήματος Εναέριας Υποστήριξης του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες, John Rubenstein.

Ο πρώην πιλότος της εταιρείας Island Express Hellicopters, Kurt Deetz είπε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές την Κυριακή το πρωί.

Η συντριβή είναι πιο πιθανό να συνέβη λόγω του κακού καιρού παρά μιας μηχανικής βλάβης ή άλλων μηχανικών θεμάτων, όπως είπε.

"Η πιθανότητα καταστροφής και των δύο μηχανών που διαθέτει το συγκεκριμένο ελικόπτερο, δεν μπορεί να συμβεί" σύμφωνα με τον ίδιο.

Βίντεο - ντοκουμέντο από το σημείο που συνετρίβη το ελικόπτερο

Παρότι η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν διασώθηκε από το τραγικό δυστύχημα.

«Το ελικόπτερο έπεσε σε ένα απομακρυσμένο χωράφι κοντά στο Λας Βιρτζίνες γύρω στις 10:00 το πρωί. Δεν τραυματίστηκε κανένας στο έδαφος» τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή της Καλαμπάσας.

Ο Γκάβιν Μάσακ, που κατοικεί κοντά στο σημείο της τραγωδίας, μίλησε στο δίκτυο CBS για τη συντριβή.

«Δεν ήταν ακριβώς σαν έκρηξη αλλά ακούστηκε σαν ένας δυνατός κρότος. Ακουγόταν σαν ελικόπτερο, σαν αεροπλάνο, αλλά ήταν πολύ δυνατός ο ήχος. Πήγα μέσα και είπα στον πατέρα μου τι συνέβαινε. Όταν ξαναβγήκα είδα καπνό στο λόφο αλλά δεν ήταν μεγάλο, μαύρο σύννεφο καπνού. Ήταν απλά γκρι» είπε ο ίδιος.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπλοΐας επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο ήταν ένα Sikorsky S-76 και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για το τραγικό γεγονός σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε βίντεο από το σημείο:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ