Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Βρετανία: «Πράσινο φως» για την ανάπτυξη του δικτύου 5G από την Huawei

Το μεγάλο «ναι» είπε η Μεγάλη Βρετανία στην εταιρεία Huawei για την ανάπτυξη δικτύου 5G.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, σήμερα 28 Ιανουαρίου, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο γιγάντιος τεχνολογικός όμιλος από την Κίνα θα ξεκινήσει να «χτίζει» το δίκτυο 5G της σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι «η ΕΕ δεν σκοπεύει κατ' αρχήν να αποκλείσει την κινεζική Huawei από την ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Ευρώπη, όμως θα ορίσει "αυστηρούς κανόνες"».

«Το θέμα δεν είναι να επιβληθούν διακρίσεις, αλλά να τεθούν κανόνες. Θα είναι αυστηροί, θα είναι απαιτητικοί και προφανώς θα υποδεχθούμε στην Ευρώπη όλες τις εταιρείες που θα θέλουν να τους εφαρμόσουν», δήλωσε ο επίτροπος ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομίας, ο οποίος διετέλεσε επίσης επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών France Telecom, θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, μια «εργαλειοθήκη» που δημιουργήθηκε από τα κράτη μέλη της Ένωσης σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πρέπει να έχουμε, θα το δείτε μέσα στην "εργαλειοθήκη", τη δυνατότητα για κάθε χώρα, για κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, να έχει πολλές πηγές προμηθευτών, διότι πρέπει να μειώσουμε τους κινδύνους», πρόσθεσε.

Δεύτερη στην αγορά των smartphones, η κινεζική Huawei έχει επιβληθεί στην ανάπτυξη του δικτύου 5G έναντι των αντιπάλων της, της σουηδικής Ericsson, της φινλανδικής Nokia και της νοτιοκορεατικής Samsung.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ