Όταν ένα ρούχο έχει λερωθεί από λεκέ, ειδικά φαγητού, σίγουρα δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο για να καθαρίσουν και να είναι όπως πριν.
Συχνά μάλιστα, οι λεκέδες είναι τόσο ισχυροί ώστε δεν είναι πάντα εύκολο να απαλλαγείτε από αυτούς.
Δείτε παρακάτω τρεις κανόνες που μπορείτε να ακολουθείτε ώστε το καθάρισμα ακόμη και των πιο δύσκολων λεκέδων, να γίνει πιο εύκολο…
1. Όταν οι λεκέδες είναι φρέσκοι και υγροί πάνω στο ρούχο απομακρύνετε το υγρό με ένα καθαρό πανί και αποφύγετε να τους τρίψετε με οτιδήποτε σκούρο, καθώς κάτι τέτοιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
2. Χρησιμοποιήστε πάντα στην αρχή κρύο νερό. Μπορεί να νομίζετε ότι το ζεστό νερό κάνει πάντα την καλύτερη δουλειά αλλά για παράδειγμα αν αναμειχθεί με πρωτεΐνες (πχ γάλα, αυγό, αίμα κλπ) τις σπρώχνει στο εσωτερικό των ινών.
3. Μη χρησιμοποιείτε παντού σαπούνι. Για πολλούς λεκέδες, όπως για παράδειγμα λεκέδες από φρούτα και λαχανικά, δεν είναι κατάλληλο οπότε προτιμήστε το σκέτο νερό.
Συχνά μάλιστα, οι λεκέδες είναι τόσο ισχυροί ώστε δεν είναι πάντα εύκολο να απαλλαγείτε από αυτούς.
Δείτε παρακάτω τρεις κανόνες που μπορείτε να ακολουθείτε ώστε το καθάρισμα ακόμη και των πιο δύσκολων λεκέδων, να γίνει πιο εύκολο…
1. Όταν οι λεκέδες είναι φρέσκοι και υγροί πάνω στο ρούχο απομακρύνετε το υγρό με ένα καθαρό πανί και αποφύγετε να τους τρίψετε με οτιδήποτε σκούρο, καθώς κάτι τέτοιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
2. Χρησιμοποιήστε πάντα στην αρχή κρύο νερό. Μπορεί να νομίζετε ότι το ζεστό νερό κάνει πάντα την καλύτερη δουλειά αλλά για παράδειγμα αν αναμειχθεί με πρωτεΐνες (πχ γάλα, αυγό, αίμα κλπ) τις σπρώχνει στο εσωτερικό των ινών.
3. Μη χρησιμοποιείτε παντού σαπούνι. Για πολλούς λεκέδες, όπως για παράδειγμα λεκέδες από φρούτα και λαχανικά, δεν είναι κατάλληλο οπότε προτιμήστε το σκέτο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ