Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

IMAGINE...ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΚΣΤΘ_έως 19.06

Τελευταίες μέρες λειτουργίας & ξεναγήσεις στην έκθεση “ENIGAMI”
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι)
Μέχρι την Κυριακή 19 Ιουνίου, συνεχίζουμε και φανταζόμαστε ανάποδα, όπως ακριβώς μας προτείνουν οι εικαστικοί Ανδρέας Βούσουρας, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νίκος Σεπετζόγλου με τα έργα τους στην έκθεση “ENIGAMI” στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι). Οι φίλοι της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους επιμελητές Γιάννη Μπόλη και Δόμνα Γούναρη αλλά και τους ίδιους τους εικαστικούς, το Σάββατο και την Κυριακή στις 12:00, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο.

Η έκθεση “ENIGAMI” διαβάζει με τον παράδοξο τίτλο της ανάποδα το εμβληματικό τραγούδι-ύμνο στην ειρηνική συνύπαρξη (Imagine) του John Lennon. Εκεί βρίσκονται οι έννοιες της ανατροπής και της διάψευσης στη σημερινή αντιφατική και πολύπλοκη συγκυρία της μετάβασης και της αστάθειας, όπου οι πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές δομές του παρελθόντος κατακρημνίζονται σ' έναν κόσμο που έχει απολέσει τις σταθερές, τις αξίες και τα σημεία αναφοράς του, εντείνοντας τα αδιέξοδα και τις ανισότητες, τις δυσαρμονίες και τις διαχωριστικές γραμμές, αλλά, παράλληλα, ορίζοντας εκ νέου την παρεμβατικότητα, τη δημιουργικότητα, την αλληλεγγύη και την ενότητα.

Την έκθεση συνοδεύει ηλεκτρονικός κατάλογος με κείμενα των επιμελητών-ιστορικών τέχνης του ΚΜΣΤ, προς διάθεση, στις ιστοσελίδες www.greekstatemuseum.com & www.cact.gr .

Μέρες & ώρες λειτουργίας έως και τις 19.06: Πέμπτη & Σάββατο 10:00-18:00, Παρασκευή 10:00-20:00, Κυριακή 11:00-15:00




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ