Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ποια κανάλια καταθέτουν φάκελο για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Ξεκινάει η μάχη για την εξασφάλιση άδειας παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την Τετάρτη την αρχή καταθέτοντας φάκελο και σήμερα αναμένεται να υποβάλουν αιτήσεις το Star, ο ΑΝΤ1 και ένας τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Εως τώρα παραμένει αδιευκρίνιστο τι θα κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με το MEGA.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού και η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει στις 14 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και νέα επιχειρηματικά σχήματα. Υπενθυμίζεται πως έως τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν προθεσμία να καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας και νέα επιχειρηματικά σχήματα.

Ποια είναι η διαδικασία
H διαδικασία που έχει ορίσει η κυβέρνηση προβλέπει ότι οι φάκελοι θα κατατίθενται σφραγισμένοι. Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων.

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ