Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon” από το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”, η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που σχεδίασε και υλοποίησε το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank σε συνεργασία με τις εταιρείες Found.ation M.P. και THE CUBE WORKSPACE Μ.Ι.Κ.Ε. με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology – Fintech).

Τον Διαγωνισμό υποστήριξαν και προώθησαν οι Τράπεζες του Ομίλου Bancpost SA, Eurobank Bulgaria AD & Eurobank Cyprus Ltd, στην Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο αντίστοιχα. Περισσότεροι από 150 Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ δήλωσαν συμμετοχή.

Η έναρξη του Διαγωνισμού σηματοδοτήθηκε από διεθνούς φήμης ομιλητές, όπως ο Carlos Diaz της SAP, ο James Dickerson της Accenture και η Liz Lumley του Startupbootcamp FinTech, με στόχο να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες αλλά και να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους από τη διεθνή FinTech σκηνή. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση 17 ιδεών που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών από προγράμματα επιβράβευσης μέχρι και εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογίες blockchain.

Η 2η ημέρα του Διαγωνισμού ξεκίνησε με την λεπτομερή παρουσίαση του API(Application Programming Interface) από την αρμόδια ομάδα του ΙΤ της Eurobank η οποία ήταν παρούσα για την υποστήριξη των συμμετεχόντων καθ’όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι 17 ομάδες, εκ των οποίων δύο από την Βουλγαρία, μία από την Ρουμανία, μία από την Σλοβενία και μια μικτή με συμμετέχοντες από Ρουμανία και Ελλάδα, εργάστηκαν εντατικά προκειμένου την Κυριακή να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή.

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουνίου ο Διαγωνισμός Beyond Hackathon κορυφώθηκε με τις παρουσιάσεις 17 ομάδων ενώπιον της κριτικής επιτροπής που απαρτιζόταν, εκ μέρους της Eurobank από τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της Τράπεζας κ.κ Σταύρο Ιωάννου, Θεόδωρο Καλαντώνη, και τον Γενικό Διευθυντή & Group Chief Digital Officer Σωτήρη Συρμακέζη και τους κ.κ. Β. Τραπεζάνογλου για την VIVA Wallet S.A, Σ. Τραχάνη για την Odyssey VP και E. Lumley για την Startupbootcamp FinTech.

Τα χρηματικά βραβεία που διέθεσε η Eurobank στους 3 νικητές του Διαγωνισμού (5.000€, 3.000€ και 2.000€ αντίστοιχα) απονεμήθηκαν ως εξής :

1ο βραβείο στην ομάδα Counterfactual με τους Γιώργο Διαμαντόπουλο, Κώστα Ευαγγέλου και Λαμπρινή Ζάμπου για την ιδέα “Hack your finances, enrich your life”, μια εφαρμογή που στη βάση των συναλλαγών με κάρτα ή μετρητά έρχεται να συμβάλλει με υποδείξεις και συμβουλές στη μείωση δαπανών του χρήστη.

2ο βραβείο στην ομάδα Xbots με τους Αλέξανδρο Ίβο, Κωνσταντίνο Καραβέζη, Ιωάννα Μαρασιώτη και την Ελισάβετ Αβερκιάδη για την ιδέα Taki – The 1st Greek Personal Banking Chatbot Assistant, μια εφαρμογή που στοχεύει στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη μέσα από το personalisation.

3ο βραβείο στην ομάδα Imperia Mobile με τους Hristo Todorov, Valentin Kalchev, Petya Dzhurdheva και την Rositsa Maslarksa από την Βουλγαρία για την ιδέα iBank, μια καινοτόμα iOS εφαρμογή για κινητά, προσανατολισμένη στις ανάγκες του χρήστη με μοναδική σχεδίαση και πλούσια χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, δήλωσε ότι «η Eurobank θα συνεχίσει να επενδύει στην ανοιχτή καινοτομία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των νεοφυών ομάδων συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία».

Η κα Μαρία Λεοντίου, Head of Innovation Center της Τράπεζας, δήλωσε ότι «ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν» και τόνισε «ότι αυτός ήταν ο πρώτος Διαγωνισμός Beyond Hackathon και σίγουρα όχι ο τελευταίος».

Ο Διαγωνισμός Beyond Hackathon υποστηρίχθηκε από παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικούς επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες mentoring στους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Κορυφαίες εταιρείες υποστήριξαν το Διαγωνισμό με in kind χορηγίες φροντίζοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουλέψουν απερίσπαστοι πάνω στις ιδέες τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com αλλά και στην Facebook σελίδα www.facebook.com/BeyondHackathon.


Λίγα λόγια για το Found.ation M.P.

Το Found.ation αποτελεί έναν δυναμικό ελληνικό επιχειρηματικό φορέα για τη φιλοξενία, εκκόλαψη και προώθηση νεοφυών εταιριών που αναπτύσσουν και προσφέρουν τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Κύριος και διαρκής στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου, το οποίο θα αποτελεί τη βάση ανάπτυξης νέων ελληνικών τεχνολογικών startups και της εξέλιξής τους, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα Acceleration (επιχειρηματικής επιτάχυνσης) που παρέχουν end-to-end υποστήριξη και καθοδήγηση, για τους πρώτους 12 με 18 κρίσιμους μήνες της δραστηριότητάς τους.


Λίγα λόγια για το THE CUBE WORKSPACE Μ.Ι.Κ.Ε.

Ένας χώρος καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενούνται καινοτόμα τεχνολογικά start ups, hackathons και meet ups της τεχνολογικής κοινότητας. Το The Cube είναι μια εξέλιξη του πρώτου co-working space της Αθήνας όπου μερικά απο τα πιο γνωστά start ups κάνανε τα πρώτα τους βήματα.

Υποστηρικτές του Διαγωνισμού Beyond Hackathon
Supporters
Accenture, AUEB/ ELTRUN, Google, Isobar, MasterCard, Microsoft, Odyssey VP, SAP, Startupbootcamp Fintech, VIVA Wallet SA, Warply, Wedia.
Community Partners
EGG, Ethelon, Startup Safari
Media Partners
TO VIMA, Huff Post Greece, Athens Voice, EPIXEIRO.GR, Startupper
Enablers
Amstel Radler, Boss Beyond by Nestle, Coco-mat, e-food.gr, Eventora, Heineken, Κορπή, NESCAFE

Ο κος Σταύρος. Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group Chief Operating Officer (COO) & Διεθνείς Δραστηριότητες της Eurobank, απονέμει το 3ο βραβείο στην ομάδα “Imperia Mobile” από την Βουλγαρία.

Ο κος Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής & Group Chief Digital Officer της Eurobank, απονέμει το 1ο βραβείο στην ομάδα Counterfactual.

Ο κος Θεόδωρος Καλαντώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Retail Banking της Eurobank, απονέμει το 2ο βραβείο στην ομάδα Xbots.
Final Photo on stage : Όλοι οι συμμετέχοντες επί σκηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ