Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 103Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Τις Σέρρες επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 103 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής, που διοργάνωσε ο τοπικός Δήμος.

Ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος και στην κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας και παρακολούθησε την παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, στο κέντρο των Σερρών, στην οδό Μεραρχίας, μπροστά από το Διοικητήριο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που συμβάλουν στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης. Υπενθυμίζω πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε συμμετάσχει ενεργά στις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση, με το σπουδαίο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, που φώτισε διαφορετικές πτυχές της εθνικής μας ιστορίας, το ρόλο και τη θέση των Σερρών στο ευρύτερο ιστορικό γίγνεσθαι.

Επαναλαμβάνω ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ενιαία διοικητική φιλοσοφία για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, γι’ αυτό εξάλλου και φέτος το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιεί συνεδριάσεις και εκτός Θεσσαλονίκης. Η πρώτη συνεδρίαση έγινε στις Σέρρες, ενώ μεθαύριο Παρασκευή θα γίνει επίσης στην πόλη η σημαντική εκδήλωση παρουσίασης του νέου ΕΣΠΑ στους φορείς. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας οι Σέρρες κατέχουν ιδιαίτερη και σημαντική θέση στην εντατική προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αναπτυξιακή προοπτική της Κεντρικής Μακεδονίας και ελπίζω οι Σερραίοι να συνεχίσουν να κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη του τόπου μας, με τον τρόπο που το κάνουν τόσα και τόσα χρόνια», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Μασλαρινός και Παναγιώτης Σπυρόπουλος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ