Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι η επιτομή της υποκρισίας και της αναξιοπιστίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη σύμβαση με την Cosco εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

«Με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα μαζί σας. Υπουργούς που υπογράφουν με πόνο ψυχής και ψηφίζουν ιδιωτικοποιήσεις με δάκρυα στα μάτια, που πρώτα υπογράφουν και μετά καταγγέλλουν τον εαυτό τους όπως έκανε ο κ. Σπίρτζης  στην περίπτωση του Ελληνικού, που μιλούν για μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αναιρέσουν αυτά που οι ίδιοι εισηγούνται.  Η τελευταία μεγάλη παράσταση της κυβέρνησης είναι η επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ που έρχεται πάλι με διαδικασία του κατεπείγοντος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι ο πραγματικός λόγος για το κατεπείγον ήταν γιατί ο σκοπός σας ήταν να «υπαναχωρήσατε από όσα είχατε ήδη συμφωνήσει μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε την στενή εκλογική σας πελατεία».

Με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώσατε ουσιαστικά πολιτικά. Και αναρωτιέμαι τι θα σκέφτεται ένας δυνητικός επενδυτής. Με τις πονηριές σας διασύρατε τη χώρα και υπονομεύετε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα. Με τον ερασιτεχνισμό σας διώχνετε επενδύσεις, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία. Διασύρατε τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνηση είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας».

«Τώρα που οι επενδύσεις έπρεπε να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να διώξετε τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και θέτετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα. Για να κάνετε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών. Και αυτό εκθέτει ολόκληρη τη χώρα» επισήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα είπε: «Τα πιστεύατε αυτά που λέγατε για τον ΟΛΠ; Και αν τα πιστεύετε τί κάνετε ακόμα στη θέση σας;».

«Αν ο κ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως όφειλε να τον είχε παραιτήσει ο κ. Τσίπρας, αλλά η εικόνα είναι ότι τον καλύπτει πλήρως. Ο Πρωθυπουργός όμως δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τα στελέχη του. Όλοι αυτοί τελικά είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορώ να δεχτώ δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος ενώ κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ , σημειώνοντας ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού να τροποποιείται μονομερώς. «Δεν έχετε το δικαίωμα να τορπιλίζετε μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη χώρα και συμβάλλει στη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας» είπε και συμπλήρωσε:  «Ασχέτως της όποιας υπαναχώρησης, η ζημιά έχει ήδη γίνει στην εικόνα της χώρας και ανέδειξε την πραγματική εικόνα της κυβέρνησης που είναι η αχαλίνωτη υποκρισία και η μνημειώδη ανικανότητα».

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που όταν λέει άσπρο εννοεί μαύρο και τελικά νομοθετεί γκρίζο.  Οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και όσοι εξαπατήθηκαν και σας πίστεψαν, αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλείτε, γιατί πλέον τη βιώνουν. Μια κυβέρνηση αλαλούμ που κάθε μέρα που περνά αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές για να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα. Έχει ανάγκη επιτέλους μια σοβαρή κυβέρνηση. Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ