Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μάκης vs Θέμος

Δείτε τον πόλεμο Μάκη Τριανταφυλλόπουλου - Θέμου Αναστασιάδη:

Γράφει ο Τριανταφυλλόπουλος στο zougla.gr


Η ώρα του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στα... πέτρινα χρόνια των τριών μνημονίων που ο φορολογικός εφιάλτης βάζει «λουκέτο» σε δεκάδες επιχειρήσεις, η ελληνική Δικαιοσύνη εξακολουθεί να κρατά στο συρτάρι της ανέγγιχτους φακέλους, οι οποίοι αναδίδουν οσμή φοροδιαφυγής.Δικαστικές αποφάσεις που μένουν μόνο στα χαρτιά ή ακόμη χειρότερα εξακολουθούν να αγνοούνται, αφήνοντας τις υποψίες και τις σκιές να πέφτουν βαριές σε υποθέσεις «μαύρου» χρήματος που προκάλεσαν την κοινή γνώμη.

Όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές των «ύποπτων» υποθέσεων δεν είναι απλοί πολίτες που ασφυκτιούν στις «συμπληγάδες» της Δικαιοσύνης, αλλά πρόσωπα ισχυρά, τα οποία δεν κρύβουν τη «δύναμή» τους, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και απαιτούν απαντήσεις.

Ο λόγος για τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος, εννέα χρόνια μετά τη... φυγή των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, εξακολουθεί να απολαμβάνει την «οκνηρία» της Δικαιοσύνης για να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στα δημόσια ταμεία.

Παρά τα πορίσματα-φωτιά που συνέταξε -τον Μάιο του 2011- η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, βάσει των οποίων ο εκδότης αδυνατεί να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια που με περίσσια άνεση κατέθετε σε λογαριασμούς του στην B.N.P., το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει εκδώσει ακόμη την οριστική απόφασή του και ο καταλογισμός που αποφασίστηκε πριν από τρία χρόνια για τον Θέμο Αναστασιάδη συνεχίζει να είναι εκκρεμής. Μια καθυστέρηση που δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητή, σε μια στιγμή μάλιστα που το Δημόσιο εμφανίζεται να «κόπτεται» για τα δημόσια έσοδα.

Η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών με την οποία δείχνει ότι λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός ότι η απόφαση «σέρνεται» ακόμη και σήμερα, χάρη στα δικονομικά «παράθυρα» που προσφέρει ο νόμος σε όσους διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να τα αξιοποιήσουν. Η αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε πριν από έναν χρόνο ο Θέμος Αναστασιάδης κατάφερε να μπλοκάρει τον καταλογισμό του ποσού που φέρεται ως παράνομο περιουσιακό όφελος και συνεπώς την επιστροφή του στα δημόσια ταμεία. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως ο εκδότης έχει «εξασφαλίσει»(;) και θετική εισήγηση, η οποία του επέτρεψε αφενός να κερδίσει κι άλλο χρόνο και αφετέρου να ευελπιστεί ότι θα αποφύγει τελικά το... ταμείο.

Με την αίτησή του ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία ο εκδότης παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος, ύψους 4.973.500 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό προέκυψε κατόπιν έρευνας στις καταθέσεις που έγιναν από τον εκδότη και τη σύζυγό του στην τράπεζα BNP Paribas στις 20 Ιουλίου 2007 ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό που ανοίχτηκε αυθημερόν στην ίδια τράπεζα στις 23 Ιουλίου 2007, στον οποίο κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο και αναφέρεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2013, τα εν λόγω ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου καταλογίστηκαν σε βάρος του κ. Αναστασιάδη.

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο εκδότης υπέβαλε αίτηση αναίρεσης επί της
αποφάσεως, η οποία δικάστηκε τον Μάρτιο του 2015, ακόμα όμως η απόφαση... αγνοείται.

Αρχικά ο Θ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προήλθαν από τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον εκδότη, αγόρασε μετοχές της εταιρείας «Πρώτο Θέμα». Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, η εν λόγω συναλλαγή δεν έγινε ποτέ.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι όλα τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα και φορολογημένα εισοδήματα, ισχυρισμός που επίσης κατέπεσε στο δικαστήριο, καθώς αποδείχθηκε ότι τα παραπάνω χρηματικά ποσά αποτελούν νέα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι είχε στο σπίτι του το τεράστιο χρηματικό ποσό ως «μαξιλάρι ασφαλείας».To ποινικό ιστορικό της υπόθεσης

Όσον αφορά στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το υπ’ αρ. 1/2014 αποφάνθηκε ότι ισχύει τυπικά η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη, καθώς κρίθηκε συνταγματική η αναδρομική ισχύς των φορολογικών διατάξεων.

H Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε απορρίψει την εισήγηση του αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή, που είχε προτείνει να αναιρεθεί μερικώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του Αναστασιάδη και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος. Επειδή ο εκδότης προχώρησε σε συμβιβασμό με την αρμόδια ΔΟΥ, που προέβλεπε την πληρωμή περίπου 1,3 εκατ. ευρώ με την καταβολή ορισμένων δόσεων, η κατηγορία ουσιαστικά γινόταν νομικά ανίσχυρη. Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παρέμενε σε βάρος του κ. Αναστασιάδη μόνο η κατηγορία για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Ωστόσο, το 2015, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας ο εκδότης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το οικονομικό έτος 2008. Η δίωξη αφορούσε στα αποτελέσματα φορολογικού ελέγχου του συγκεκριμένου οικονομικού έτους, σύμφωνα με τα οποία ο Θ. Αναστασιάδης εφέρετο να είχε αποκρύψει 1,6 εκατομμύριο ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Η δίωξη σε βάρος του ήταν το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τον λόγο πλέον έχει το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο καλείται να αποφανθεί για την υπόθεση αυτή, διαλύοντας κάθε σκιά που πληγώνει το κύρος της Δικαιοσύνης.Απαντά ο Θέμος Αναστασιάδης από το protothema.gr


Νέοι εκβιασμοί Τριανταφυλλόπουλου προς δικαστές

Φτάνει στο σημείο να προαναγγέλλει δικαστικές αποφάσεις και να εκθέτει δημόσια εισηγητές και δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να τους στρέψει ενάντια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ειδικά τον Θέμο Αναστασιάδη

Νέες εκβιαστικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης πραγματοποίησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσα από το διαδικτυακό zougla.gr με τελικό στόχο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον Θέμο Αναστασιάδη.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, συνεχίζοντας την προσφιλή τακτική του, επιχειρεί να «εκβιάζει» δικαστικές αποφάσεις. Αυτή τη φορά επιδιώκει με τους γνωστούς του απειλητικούς, αθέμιτους, λαϊκίστικους και εκβιαστικούς τρόπους και μεθόδους να χαλιναγωγήσει τους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στόχος του είναι να τους στρέψει σε βάρος του κ. Αναστασιάδη στην κρίση τους για μια υπόθεση, που έχει ήδη κριθεί σε όλους τους βαθμούς της δικαστικής πυραμίδας, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί αθωωτικές αποφάσεις και έχουν νόμιμα τακτοποιηθεί οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Δεν διστάζει μάλιστα να στοχοποιεί ευθέως και προσωπικά τον Εισηγητή Δικαστή αλλά και όλους τους Δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, αν δεν συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις του!

Την ίδια στιγμή ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επιδιώκει να αποπροσανατολίσει τη Δικαιοσύνη και να στρέψει από επάνω του τα φώτα που το τελευταίο διάστημα είναι επικεντρωμένα στη γνωστή ιστορία των 11 εκατ. ευρώ που είδε το φώς της δημοσιότητας. Το 2009 ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προχωράει στην έκδοση της εφημερίδας VETO. Η VETO κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του 2010 αλλά λίγο πριν κλείσει (κι ενώ έχει έναν μόλις χρόνο ζωής) λαμβάνει ένα ποσό 11 εκατ. Ευρώ, δανεικά κι αγύριστα από την Proton Bank μέσω της εταιρίας ΝΕΠ του καταζητούμενου σήμερα Πέτρου Κυριακίδη. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει καταφέρει να παραμείνει στο απυρόβλητο για το θέμα αυτό εδώ και έξι χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει ελεγχθεί για τα χρήματα που έλαβε η επιχείρησή του. Για την υπόθεση των 9 «εξαφανισμένων» εκατομμυρίων υπάρχει πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και η υπόθεση πλέον ερευνάται από την Δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες δικαστές ούτε απειλούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε καθοδηγούνται και ενεργούν με γνώμονα τον Νόμο και το Δίκαιο. Έχουν ταχθεί να υπηρετούν το Δίκαιο και δεν επηρεάζονται από σκοπιμότητες κάθε είδους οι οποίες εξυπηρετούν και επιδιώκουν αλλότριους σκοπούς.

Κάθε προσπάθεια παρέμβασης στην Δικαιοσύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή που γίνεται με τον πλέον απροκάλυπτο και χυδαίο τρόπο μέσα από την «ζούγκλα», είναι βέβαιο ότι θα προσκρούσει στο αδιαπέραστο τείχος της αμεροληψίας των δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ