Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Θηλυκό... «Top Gun»: Η ωραιότερη πιλότος στον κόσμο είναι Αφγανή!

Η 23χρονη Νιλουφάρ Ραχμάνι από το Αφγανιστάν είναι η πρώτη πιλότος των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001 μέχρι σήμερα

Εκτός από γενναία και ατρόμητη, είναι και η ωραιότερη πιλότος στον κόσμο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Βild".

Η 23χρονη Νιλουφάρ Ραχμάνι από το Αφγανιστάν είναι η πρώτη πιλότος των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001 μέχρι σήμερα.

Πρόσφατα, η Νιλουφάρ έκανε περήφανη την οικογένειά της, όταν, μαζί με άλλες γυναίκες πιλότους απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ταξίδεψαν μέχρι την Ουάσινγκτον, για να παραλάβουν το βραβείο "International Women of Courage Award 2015" του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η 23χρονη πιλότος και η οικογένειά της έχουν δεχτεί ουκ ολίγες φορές απειλές από τους Ταλιμπάν, όμως δεν πτοούνται. Η Νιλουφάρ έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα και δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής που πετάει στους αιθέρες.



Από μικρή ονειρευόταν να πιλοτάρει αεροπλάνα, βοηθώντας τους συμπατριώτες της να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς, ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονται στα πάτρια εδάφη.

"Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τη χώρα μου να έχει ένα λαμπρό μέλλον και να αγωνιστώ για τα δικαιώματα των γυναικών. Βοήθησα να ανοίξουν οι πόρτες γι' αυτές μετά από εμένα" υποστηρίζει η Νιλουφάρ σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της "US Air Forces Central Command".

Η Νιλουφάρ με τα σαρκώδη χείλη και το σώμα μοντέλου, μιλάει άπταιστα αγγλικά . Η λέξη "φόβος" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της. Δηλώνει ανά πάσα στιγμή έτοιμη να θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας της. Επειδή ο Θεός την έπλασε γυναίκα, δεν της επιτρέπεται να μεταφέρει στρατιώτες, οι οποίοι είτε έχασαν τη ζωή τους στη μάχη είτε τραυματίστηκαν.

Η ίδια, βέβαια, παραδέχεται ότι παραβίασε μία φορά τον κανόνα. "Μετέφερα τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Δεν είχα άλλη επιλογή. Με επέπληξαν οι ανώτεροί μου και από τότε δεν το ξανάκανα" δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα "Βild".

Για τα μελλοντικά της σχέδια, η 23χρονη Αφγανή τηρεί σιγή ιχθύος. "Δεν σκέφτομαι να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Το επάγγελμά μου, εξάλλου, δεν μου επιτρέπει να κάνω όνειρα για το μέλλον. Μόνο για το παρόν...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ