Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Ντόιτσε Μπανκ πουλάει, ο Λαφαζάνης όχι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πριν από λίγες μέρες, η Deutsche Bank, που τελευταία αντιμετωπίζει δυσκολίες, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πωλήσει τη θυγατρική της τράπεζα Postbank.

Η επικείμενη πώληση ανακοινώθηκε επίσημα και αμέσως εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου ver.di του κλάδου των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνδικάτο υποδέχεται θετικά την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς «ανοίγει θετικές προοπτικές για τους εργαζομένους της τράπεζας».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου Φρανκ Μπζίρσκε, το ζητούμενο είναι να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των θέσεων απασχόλησης των εργαζομένων στην Πόστμπανκ.

Η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι πάνω από 100 εργαζόμενοι στην Πόστμπανκ διαδήλωσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ντόιτσε Μπανκ στη Φρανκφούρτη για να εκφράσουν την ανησυχία τους, ενώ μια απεργιακή κινητοποίηση στην θυγατρική αυτή της DB προκάλεσε αρκετά προβλήματα στη λειτουργία των υποκαταστημάτων της, ιδίως στην ανατολική Γερμανία.

Η Πόστμπανκ —το άλλοτε γερμανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο— είχε ιδιωτικοποιηθεί από το γερμανικό δημόσιο το 1995 και είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, πριν συγχωνευθεί στην Ντόιτσε Μπανκ από το 2008 ως το 2010.

Έχει 14 εκ. πελάτες στη Γερμανία και κατέγραψε καθαρά προ φόρων κέρδη ύψους 278 εκ. ευρώ την περασμένη χρονιά — ένα μικρό ποσό σε σύγκριση με το 1,7 δις ευρώ του ομίλου της Ντόιτσε Μπανκ συνολικά.

Στη θυγατρική αυτή, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Βόννη, εργάζονται περίπου 9.800 υπάλληλοι.

Η Ντόιτσε Μπανκ, το μεγαλύτερο γερμανικό πιστωτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1870 και απασχολεί σήμερα 98.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων 45.000 στη Γερμανία.

Συμπέρασμα: Όταν απαιτούνται οι ιδιωτικοποιήσεις, γίνονται χωρίς ιδεοληψίες.

Αλλά με γνώμονα την ανάπτυξη μιας επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Κάτι που αντιλαμβάνονται και τα συνδικάτα – παντού, πλην Ελλάδας…

Υ.Γ. Κι’ άλλο συμπέρασμα: Η Ντόιτσε Μπανκ πουλάει, ο Λαφαζάνης όχι!

http://www.elzoni.gr/html/ent/096/ent.54096.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ