Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"Τεχνικό το πρόβλημα, γι' αυτό οι ουρές στα ΑΤΜς"

Ένα τεχνικό πρόβλημα λίγο έλειψε να ανάψει φωτιές στο οικονομικό επιτελείο, αφού η συνηθισμένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία πίστωσης των συντάξεων«κόλλησε» στα γρανάζια του ΔΙΑΣ. (ρεπορτάζ του thessbomb εδώ)

Οπως κάθε μήνα, κάποιοι από τους συνταξιούχους που πληρώνονται από δυο συγκεκριμένες τράπεζες το απόγευμα της 28ης του μήνα (οι υπόλοιποι πληρώνονται από το πρωί της 29ης), πήγαν γύρω στις 6 το απόγευμα για να «τραβήξουν» χρήματα μέσω ΑΤΜ, αλλά εκεί διαπίστωσαν ότι η σύνταξη δεν είχε πιστωθεί ακόμα.
Μετά από τα πρώτα τηλεφωνήματα διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν γενικευμένο και σήμανε συναγερμός, αφού οι εντολές πληρωμών και τα αναγκαία κονδύλιο από το ΓΛΚ και τα Ταμεία είχαν δοθεί εγκαίρως.

Με ανακοίνωση της η Ελληνικη Ενωση Τραπεζών διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί ως τις 11 το βράδυ, όπως επίσης ότι οι συντάξεις που είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν στις 29 του μήνα, θα πιστωθούν κανονικά. Σύμφωνα με τραπεζικό παράγοντα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το σύστημα ΔΙΑΣ που εκκαθαρίζει τις πληροφορίες, ενώ άλλο στέλεχος τράπεζας διαβεβαίωνε πως ούτε ουρές δημιουργήθηκαν ούτε η έκταση του προβλήματος ήταν μεγάλη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επιβεβαίωσε το πρόβλημα με το ΔΙΑΣ, δεν έκρυβε πάντως τη δυσφορία του για το ότι ενώ καταβάλλεται τέτοια υπερπροσπάθεια για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια, ένα τεχνικό πρόβλημα λίγο έλειψε να προκαλέσει συνθήκες «ατυχήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ