Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Και τις δύο κούπες σήκωσε στο βόλεϊ το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Συμφωνία με τις επιτυχίες στο βόλεϊ και στον σχολικό αθλητισμό έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης που φέτος κατέκτησε και πάλι τις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου.

Στο Final4 που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη (22-25/4), το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε επάξια τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας των Λυκείων στα αγόρια και στα κορίτσια και σήκωσε ξανά και τις δύο κούπες νικώντας στους τελικούς με 3-0 και 3-1 σετ , τις αντίστοιχες ομάδες της Σχολής Μωραίτη.

Η ομάδα βόλεϊ των αγοριών του Ελληνικού Κολλεγίου με την νίκη της στον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος συμπλήρωσε επίσης το δικό της αξεπέραστο ρεκόρ καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ σε όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος στους συνολικά 10 αγώνες που έδωσε στην Θεσσαλονίκη και σ όλη την Ελλάδα.

Η φετινή κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη είναι η 15η στην σειρά που το Ελληνικό Κολλέγιο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ελληνικού βόλεϊ στους έφηβους και στις κορασίδες κι ως πρωταθλήτρια ομάδα έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ (διεξάγεται ανά δύο χρόνια) όπως συνέβη πέρυσι στην διοργάνωση της Πορτογαλίας όπου η ομάδα των κοριτσιών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο.

Οι δύο ομάδες του Ελληνικού Κολλεγίου έφθασαν στον τελικό μετά τους δύο ημιτελικούς υψηλού επιπέδου με μεγάλες κόντρες, διακυμάνσεις και ανατροπές στο σκορ όπου κατόρθωσαν να νικήσουν τις αντίστοιχες ομάδες του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και του Λανίτειου Λυκείου Λεμεσού Κύπρου . Όπως ανέφεραν οι δύο γυμναστές - προπονητές των ομάδων (Δημ. Καψαμπέλης – Κων. Ιωαννίδης ) σ αυτή τη διοργάνωση, η ομάδα των κοριτσιών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης έκανε την υπέρβαση και πέτυχε εκπληκτική απόδοση την ημέρα του τελικού κερδίζοντας μια ομάδα που ήταν φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και πιθανόν ήταν η καλύτερη του τουρνουά. Σε σύγκριση με πέρυσι η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είχε απώλειες στην σύνθεσή της καθώς δύο από τις καλύτερες αθλήτριές της , έχουν αποχωρήσει και σπουδάζουν με υποτροφία στις ΗΠΑ.

Κοινή διαπίστωση προπονητών και διοργανωτών της Αλεξανδρούπολης (άψογη απ όλες τις πλευρές η διοργάνωση) είναι ότι φέτος το σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ Λυκείων ήταν περισσότερο συναρπαστικό και περισσότερο ανταγωνιστικό, δείγμα της μεγάλης ανόδου που παρατηρείται στο βόλεϊ σε διασυλλογικό επίπεδο και στις μικρότερες ηλικίες. Οι δύο προπονητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησαν στις συνθέσεις των ομάδων του 23 αθλήτριες και 17 αθλητές οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τις μικρές τάξεις του Λυκείου (Α και Β) ,λόγω της προσοχής που δίνουν οι μαθητές της Γ Λυκείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Το κλειδί των συνεχόμενων επιτυχιών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο βόλεϊ βρίσκεται στην καλή αντιμετώπιση που έχουν οι μαθητές από το σχολείο στο μαθησιακό επίπεδο» τονίζουν οι δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής. «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται όλο αυτό που τους δίνεται σ το σχολείο και το ανταποδίδουν με τις νίκες τους. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στις ομάδες ,υψηλό επίπεδο και καλή χημεία μεταξύ μας, γίνεται σωστή διαχείριση του υλικού, βοήθεια στην απόδοση του κάθε μαθητή, συγκέντρωση, σοβαρότητα στο στόχο, χωρίς τίποτα να αφήνουμε στην τύχη του» όπως είπαν.

H Διεύθυνση του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης «αισθάνεται διπλή υπερηφάνεια για την διπλή αυτή πρωτιά των μαθητών και των μαθητριών του στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ και τονίζει πως «είναι ένα δείγμα της σωστής και οργανωμένης εκπαίδευσης που γίνεται στο σχολείο μας, όλα αυτά τα χρόνια». 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ