Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ποια τρόφιμα αδυνατίζουν

Ξηροί καρποί, κοτόπουλο, γιαούρτι και θαλασσινά είναι τα ιδανικά, ειδικά όσο μεγαλώνουμε, ώστε να διατηρούμαστε αδύνατοι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός και το βάρος μας τείνει να αυξάνεται. Τώρα, όμως, οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν τα τρόφιμα, αλλά και τους συνδυασμούς μεταξύ τους που θα μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε έστω το βάρος μας. Επιπλέον, μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα τρόφιμα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να παχύνουμε ώστε να τα αποφεύγουμε.

Τα τρόφιμα που μας κρατάνε λεπτούς, καθώς μεγαλώνουμε είναι οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, τα θαλασσινά και το γιαούρτι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, παρατηρώντας ποιες τροφές προτιμούσαν οι αδύνατοι άνθρωποι. Αντίθετα βρήκαν ότι όσοι επέλεγαν το κρέας, τα επεξεργασμένα παράγωγα κρέατος και τους υδατάνθρακες (πατάτες, λευκό ψωμί και γλυκά) ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν παραπανίσια κιλά. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η έρευνα έδειξε ότι το τυρί, τα αυγά και το γάλα - είτε είναι πλήρες είτε ελαφρύ - δεν φαίνεται να έχουν καμία επίδραση στο βάρος. Επιπλέον, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι και οι συνδυασμοί των τροφών επιδρούν στο αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε τελικά βάρος. Έτσι, φάνηκε ότι όσοι συνδύαζαν το κρέας με υδατάνθρακες ήταν πιο πιθανό να παχύνουν από ότι όσοι συνδύαζαν το κρέας τους με λαχανικά.

Οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν καταρχάς τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν, ειδικά μετά τα 45, να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, τουλάχιστον 200 λιγότερες καθημερινά, ώστε να αποφύγουν να πάρουν βάρος. Όμως με αυτήν την έρευνα όπου οι Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 3 μακροχρόνιες έρευνες που παρακολούθησαν 120. 000 Αμερικανοί επαγγελματίες στον χώρο της υγείας για περισσότερα από 16 χρόνια, βρέθηκε ότι έχει πιο μεγάλη σημασία τι τρώμε παρά πόσο τρώμε. Έτσι, το κρέας και οι υδατάνθρακες σχετίστηκαν με την αύξηση του βάρους αντίθετα με τα γαλακτοκομικά, τα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς και το κοτόπουλο που φάνηκε ότι μας αδυνατίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ