Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

GHOST RIDER : ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Την περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2011 "GHOST RIDER : ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ" προγραμμάτισε να προβάλει σήμερα
στις 22:10, το Star.

Διάρκεια: 85 λεπτά
Κατηγορία: Περιπέτειες
Πρωταγωνιστές: Νίκολας Κέιτζ, Ίντρις Έλμπα, Κριστόφ Λαμπέρ, Σάιραν Χάιντς
Σκηνοθεσία: Μαρκ Νέβελνταϊν, Μπράιαν Τέιλορ

Ο Τζόνι Μπλέιζ παλεύει ακόμα με την προσωπική του κατάρα. Ταυτόχρονα όμως κινδυνεύει να χάσει τα πάντα όταν συμμαχεί με μια επαναστατική ομάδα μοναχών, με αρχηγό τον Μορό και στόχο τη σωτηρία ενός νεαρού αγοριού από το διάβολο. Ίσως όμως τελικά αυτή του η ενέργεια να τον λυτρώσει και από την κατάρα του για πάντα…
  • Ο Νίκολας Κέιτζ επιστρέφει στο ρόλο του Ghost Rider, ενσαρκώνοντας μια πιο σκοτεινή άποψη για τον κλασικό χαρακτήρα της διάσημης σειράς κόμικ της Marvel.
  • Για τη μοτοσικλέτα του Τζόνι Μπλέιζ οι δημιουργοί επέλεξαν μία Yamaha V-Max, την οποία επεξεργάστηκαν ώστε να «γράφει» πάνω της η πατίνα του χρόνου. Όταν όμως ο Μπλέιζ γίνεται ο Ghost Rider, αντίστοιχα και η μηχανή του μετατρέπεται σε Hell Cycle. Για τη δημιουργία της, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κέβιν Φιπς άντλησε έμπνευση από τη λάβα και τη συμπεριφορά των μετάλλων σε υψηλές θερμοκρασίες, αφού υποτίθεται ότι η μηχανή έχει λιώσει και μετά σταθεροποιηθεί χιλιάδες φορές. Σίγουρα πάντως το πιο εντυπωσιακό «όχημα» της ταινίας είναι ο τεράστιος εκσκαφέας τύπου Bagger 288 που χρησιμοποιεί ο Ghost Rider σε μια μάχη σε λατομείο, μήκους 220 μέτρων και ύψους 95 μέτρων.
  • Στις επικίνδυνες σκηνές του Ghost Rider, ο Νίκολας Κέιτζ έδωσε τη θέση του στο διάσημο κασκαντέρ Ρικ Ίνγκλις «o Μάικλ Τζόρνταν των κασκαντέρ» όπως συνηθίζουν να τον χαρακτηρίζουν.
  • Η ταινία ολοκληρώθηκε με τις σύγχρονες δυνατότητες του ηλεκτρονικού υπολογιστή για τα στοιχεία, που δεν μπορούσαν να καταγραφούν από κάμερα, όπως για παράδειγμα το φλεγόμενο κρανίο του Ghost Rider. Η δυσκολία σε αυτό ήταν ότι η φωτιά αντανακλά τη λάμψη της στο περιβάλλον της, π.χ. στους ώμους του Ghost Rider, και η αντανάκλαση αυτή είναι διαφορετική ανάλογα με το υλικό και την υφή του. Για το λόγο αυτό στις σκηνές δράσης ο Ghost Rider φορούσε μια ειδικά σχεδιασμένη κουκούλα με λάμπες LED, που αναβόσβηναν, χρησιμεύοντας ιδιαίτερα στη διαδικασία του post production. Η ολοκλήρωση των ειδικών εφέ έγινε από την αυστραλέζικη εταιρεία IIoura που ειδικεύεται στα εφέ της φωτιάς. Η ταινία ενσωματώνει και την τεχνολογία 3D για μια πιο συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία.
  • Για την κινηματογράφηση του φιλμ, οι δημιουργοί επέλεξαν τη Ρουμανία, που έχει την κινηματογραφική υποδομή και τη γνώση να εξυπηρετεί Χολιγουντιανές παραγωγές. Τα γυρίσματα έγιναν αρχικά στην ευρύτερη περιοχή του Βουκουρεστίου ενώ στη συνέχεια η κινηματογραφική ομάδα ταξίδεψε πάνω από ένα μήνα σε περιοχές της κεντρικής Ρουμανίας και κομμάτι της Τρανσυλβανίας. «Η Ρουμανία ήταν το ιδανικό περιβάλλον για την αίσθηση της Ανατολικής Ευρώπης που θέλαμε να πετύχουμε» λέει ο σκηνοθέτης Μαρκ Νέβελνταϊν. Μία χαρακτηριστική σκηνή του έργου γυρίστηκε στο Σίμπιου, τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη από τις επτά ακροπόλεις του 12ου αιώνα. Μία άλλη σκηνή διαδραματίζεται στο κάστρο Κόρβιν της Τρανσυλβανίας, ένα εντυπωσιακό καλοδιατηρημένο μνημείο του 14ου αιώνα. Μετά τη Ρουμανία, η κινηματογραφική ομάδα μεταφέρθηκε στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα στην Καπαδοκία και το Παμούκαλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ